Συνεχίζουν την απεργία τους οι διοικητικοί του Πανεπιστημίου Πατρών

Τη συνέχιση της απεργίας τους μέχρι και την Παρασκευή αποφάσισαν σήμερα Τρίτη οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών, ακολουθώντας το παράδειγμα των ομολόγων τους στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Παράλληλα, οι απεργοί θα προχωρήσουν και σε κατάληψη των γραφείων της πρυτανείας.

Ωστόσο, πάρα τις απεργιακές κινητοποιήσεις, τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά στο Πανεπιστήμιο, ενώ τα προβλήματα επικεντρώνονται στη διοικητική και οικονομική λειτουργία του Ιδρύματος.

Εν τω μεταξύ, εισαγγελική έρευνα διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών Παναγιώτα Φάκου για τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων του προσωπικού του Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης που έκρινε τις κινητοποιήσεις τους παράνομες.

Η εισαγγελική έρευνα έχει το χαρακτήρα κατεπείγουσας, με εντολή να διακριβωθεί αν η συνέχιση των κινητοποιήσεων συνιστά παράβαση σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, προκείμενου να ασκηθούν οι προβλεπόμενες ποινικές διώξεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους έως τις 18 Νοεμβρίου. Εάν η απεργία παραταθεί και μετά την ερχόμενη Δευτέρα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το εξάμηνο θα χαθεί.

Την ίδια στιγμή, να ξεκινήσει την επόμενη Τρίτη η εκπαιδευτική διαδικασία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποφάσισε η Σύγκλητος του Ιδρύματος, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Όπως τόνισε ο πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης, αυτό θα γίνει με την προϋπόθεση οι διοικητικοί υπάλληλοι να φροντίσουν για την απρόσκοπτη λειτουργία του πανεπιστημίου.

Εν τω μεταξύ, «όμηροι» των κινητοποιήσεων είναι οι φοιτήτες.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ