Υπό άκρα μυστικότητα κατέθεσε ο τέταρτος μάρτυρας της επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο

Υπό απόλυτη μυστικότητα κατέθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας που επιβίωσε της επίθεσης κατά των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο που έλαβε χώρα την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας έδωσε λεπτομέρειες για το σωματότυπο των δραστών, διευκρινίζοντας ότι ο ένας φορούσε ανοιχτόχρωμο κράνος με γείσο, και για το λόγο αυτό φαινόταν στις κάμερες ως καπέλο τζόκεϊ.

Επίσης, ιδιαίτερα σημαντική αξιολογείται η μαρτυρία ενός αλλού αυτόπτη μαρτυρά, θαμώνα παρακείμενου καφενείου, που δήλωσε ότι προσπάθησε να καταδιώξει με μοτοσικλέτα τους δράστες αλλά δέχθηκε πυροβολισμό και συνεπώς σταμάτησε.

Κοντά στο σημείο της διπλής ανθρωποκτονίας εντοπίστηκε και 13ος κάλυκας, ο οποίος ανήκει στο ίδιο όπλο με το πιστόλι Zastava 9 χιλιοστών, που χρησιμοποιήθηκε από τον εκτελεστή των δύο νεαρών μελών της ΧΑ.

Η Αστυνομία μελετά τουλάχιστον 25 μαρτυρίες, εκ των οποίων οι τρεις θεωρούνται εξαιρετικά ουσιαστικές και 20 βίντεο, εκ των οποίων τα τρία είναι τα πιο σημαντικά.

Εν τω μεταξύ, βίντεο που αποτυπώνει τους δράστες αρκετά λεπτά πριν από την επίθεση έχουν στην κατοχή τους οι άντρες της αντιτρομοκρατικής.

Στο βίντεο φαίνονται οι δύο επιβάτες να περνούν από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο, για να διαπιστώσουν αν υπάρχει κινητικότητα αστυνομικών ή ακόμα και πόσα άτομα βρίσκονται στα γραφεία.

Οι δράστες μοιάζουν να παρατηρούν και να κοντοστέκονται, ενώ αυτό που επιβεβαιώνεται ότι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν είναι η Honda «Africa Twin», που βρέθηκε στο ρέμα της Χελιδονούς.

Την πορεία της μοτοσικλέτας, στην οποία επέβαινε ο δολοφόνος και ο συνεργός του, έχουν καταγράψει, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον τρεις κάμερες παρακείμενων καταστημάτων.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ