Ζαρούλια: Ο Δένδιας ηθικός αυτουργός των φόνων

Ευθύνη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τη δολοφονία δύο νέων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής επέρριψαν οι βουλευτές του κόμματος Ελένη Ζαρούλια και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, προσερχόμενοι στο αστυνομικό τμήμα Πεύκης, προκειμένου να παραδώσουν τις άδειες οπλοφορίας τους, κατόπιν σχετικού αιτήματος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Ηθικό αυτουργό» της « στυγερής δολοφονίας» αποκάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, η Ελένη Ζαρούλια, λέγοντας ότι δεν είναι τυχαίο πως την ίδια μέρα, πριν την επίθεση, είχαν αφαιρέσει το όπλο από τον βουλευτή Γιώργο Γερμενή.

Ο Νίκος Δένδιας
έπρεπε να είχε την ευθιξία να παραιτηθεί από χθες το βράδυ [...] Είναι ένας ανίκανος υπουργός που έχει ξεφτιλίσει την Αστυνομία», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Ηλιόπουλος.

«Εδώ και ενάμιση μήνα έγδυνε τους αστυνομικούς για να δει αν έχουν τατουάζ, σημείωσε χαρακτηριστικά και είπε αντί να στέλνει την αντιτρομοκρατική να ψάχνει τον Μαζιώτη,- που είχε εξαπολύσει απειλές κατά της ΧΑ, τους έστελνε να σκάβουν στα μοναστήρια, ψάχνοντας υποτιθέμενο οπλισμό της ΧΑ».

Κατήγγειλε ότι ο κ. Δένδιας αφαίρεσε την αστυνομική προστασία από τους βουλευτές της ΧΑ, «ενώ ήξερε πως είμαστε στόχος τρομοκρατών».

Είπε ακόμα πως το υπουργείο απαίτησε τέσσερις ώρες πριν από το φονικό να παραδώσουν οι βουλευτές τα όπλα τους και ενώ τους παρακολουθούσαν 24 ώρες το 24ωρο, χθες δεν υπήρχε αστυνομική κάλυψη.

Πέραν των Ζαρούλια και Ηλιόπουλου, το όπλο του παρέδωσε και ο βουλευτής Πολύβιος Ζησιμόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η παράδοση όπλων ζητήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ