Με διαδικασίες εξπρές το αίτημα άρσης ασυλίας για τους τρεις βουλευτές ΧΑ

Με διαδικασίες εξπρές εντός της εβδομάδας, και πιθανότατα την Πέμπτη, αναμένεται να εξεταστεί από την επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής το αίτημα των δικαστικών Αρχών για άρση της ασυλίας τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Ευστάθιου Μπούκουρα.

Οι τρεις βουλευτές κατηγορούνται για «ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση αυτής», σύμφωνα με το σχετικό αίτημα που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Οι εγκαλούμενοι βουλευτές θα κληθούν να απολογηθούν ενώπιον της επιτροπής Δεοντολογίας εντός δύο ημερών, βάσει το κανονισμού της Βουλής. Η επιτροπή έχει εισηγητικό ρόλο στην Ολομέλεια του σώματος.

Μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας και την εισήγησή της, το ζήτημα της άρσης ασυλίας ή μη των τριών βουλευτών θα εισηχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να συζητηθούν και να τεθούν σε ψηφοφορία τα αιτήματα των άρσεων ασυλιών. Το ζήτημα αναμένεται να εξετασθεί από την Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρουν κοινοβουλευτικοί κύκλοι, χρέος της Βουλής είναι να συμβάλλει, με την επιτάχυνση των προβλεπόμενων διαδικασιών, στην διερεύνηση όλων εκείνων των υποθέσεων που πλήττουν το κύρος της.

Παράλληλα στην επιτροπή Δεοντολογίας αναμένεται να εξετασθούν και παλαιότερα αιτήματα άρσης ασυλιών που εκκρεμούν για τον κ. Παναγιώταρο, για διατάραξη κοινής ειρήνης στα επεισόδια στο θέατρο «Χυτήριο», για τον Ηλία Κασιδιάρη, για τα επεισόδια στο Ηράκλειο της Κρήτης, και για τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, για τη δημιουργία παράνομου ραδιοσταθμού.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου, Newsdesk ΣΚΑΪ