Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί-φρουροί Μιχαλολιάκου και Ηλιόπουλου

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν, με εντολές του Αρχηγείου της Αστυνομίας, τρεις αστυνομικοί που υπηρετούσαν στη φύλαξη του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και του βουλευτή Μαγνησίας Παναγιώτη Ηλιόπουλου.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους εντοπίσθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα αεροβόλο όπλο, 160 μεταλλικά σφαιρίδια, κροτίδες, σπρέι πιπεριού, και σφαίρες διάφορων διαμετρημάτων.

Σε βάρος των τριών αστυνομικών, δύο Αρχιφυλάκων και ενός Αστυφύλακα, σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράνομη κατοχή πυρομαχικών και συναφών αντικειμένων, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων.

Παράλληλα, εναντίον των τριών έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελικές Αρχές.

Συγκεκριμένα:

Στην οικία του 29χρονου Αστυφύλακα, που υπηρετεί στην Αττική, βρέθηκε μεταλλική σιδερογροθιά, ενώ στην οικία του 41χρονου Αρχιφύλακα, που υπηρετεί στο Βόλο, βρέθηκαν αεροβόλο όπλο και 160 μεταλλικά σφαιρίδια.

Στην οικία του 40χρονου Αρχιφύλακα, που υπηρετεί στην Αττική, εντοπίστηκαν 121 φυσίγγια διαμετρήματος 45 χιλιοστών, 15 φυσίγγια διαμετρήματος 32 χιλιοστών, οκτώ φυσίγγια διαμετρήματος 38 χιλιοστών, σπρέι πιπεριού, τέσσερις κροτίδες και ξύλινη αστυνομική ράβδος.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ