Καλλικράτης: Τη διάσπαση του Δήμου ζητούν οι Λέσβιοι

Τις προσπάθειές τους για να «σπάσει» ο δήμος Λέσβου σε περισσότερους εντείνουν οι Λέσβιοι της Αττικής σε συνεργασία με τις 73 Δημοτικές και Τοπικές κοινότητες του νησιού ενόψει της κατάθεση του νομοσχεδίου για την αυτοδιοίκηση από το υπουργείο Εσωτερικών.

Την ερχόμενη Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, έχει αποφασισθεί να κατατεθεί από αντιπροσωπία τους, στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «στη Λέσβο θα μπορούσαν να γίνουν τουλάχιστον τρεις δήμοι», το σύνολο των υπογραφών από τους φορείς που στηρίζουν την προσπάθεια.

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), σε συνάντηση που είχε στη Λέσβο με θέμα τον «Καλλικράτη», πήρε την πρωτοβουλία - σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια και τους τοπικούς φορείς - να κάνει παρέμβαση και να πιέσει προς την κατεύθυνση της διάσπασης του ενός Καλλικράτειου Δήμου σε περισσότερους.

Το αίτημα υπογράφουν οι 73 Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του νησιού οι οποίες αποτελούν το «Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου» που από την αρχή υποστηρίζουν «το πάνδημο αίτημα της δημιουργίας νέου αυτοδιοικητικού χωροταξικού πλαισίου στο νησί, σε αντικατάσταση του δύσκαμπτου και αναποτελεσματικού ενιαίου Δήμου Λέσβου.

Ο ιστότοπος για τη συλλογή υπογραφών ΕΔΩ 
Πηγή: skai.gr