Κλείσιμο

Προφυλακιστέος ο Ρουπακιάς - Επιμένουν οι δικηγόροι του ότι βρισκόταν σε άμυνα

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς, δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φυσσα, μετά την τριωρη απολογία του στον ανακριτή Πειραιά.

Σύμφωνα με όσα είπαν οι δικηγόροι του, ο Ρουπακιάς δεν είχε καμία σχέση με τον Παύλο Φύσσα, είχε μία «χαλαρή» σχέση με τη Χρυσή Αυγή, δεν πήρε καμία εντολή και όταν έγινε η δολοφονική επίθεση, βρισκόταν σε άμυνα.

Πιο συγκεκριμένα, οι δικηγόροι του είπαν ότι «είχε μια ‘χαλαρή’ σχέση με τη Χρυσή Αυγή, μετέχοντας σε κάποιες διανομές τροφίμων» ενώ παλαιότερα ήταν οργανωμένος στο Κομουνιστικό Κόμμα. 

Οι δικηγόροι του είπαν ακόμα πως ο δράστης δεν πήρε καμία εντολή και μετακινήθηκε αργότερα προς το σημείο της δολοφονίας, όπου του επιτέθηκαν δύο συγκεντρωμένες ομάδες. Όπως είπε, βρισκόταν σε άλλη καφετέρια όπου δέχτηκε ένα άσχετο τηλεφώνημα.

Στη συνέχεια – όπως λεει ο ίδιος σύμφωνα με τους δικηγόρους του - πήρε το μαχαίρι που είχε στο αυτοκίνητο του και αμύνθηκε.

Αναφερόμενος στο αυτοκίνητό του, είπε ότι το είχε παρκάρει ανάποδα στην Τσαλδάρη γιατί δεν είχε βρει θέση.

Οι δικηγόροι του Ρουπακιά είπαν ότι «είναι συντριμμένος, γιατί έκλεισε δύο σπίτια, του θύματος και το δικό του» και «κλαίει όλη μέρα», ενώ τον χαρακτήρισαν ως ένα «άκακο ζωάκι».

Αναφορικά με τα τηλεφωνήματα που φέρεται να έχει δεχθεί, είπε ότι έλαβε ένα άσχετο τηλεφώνημα και η άρση τηλεφωνικού απορρήτου δεν εχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας, κρίθηκε προφυλακιστέος, μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό σε ποια φυλακή θα κρατηθεί. Το πιθανότερο είναι να μεταφερθεί σε φυλακή στην επαρχία.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου - έχει προκύψει ότι ο Ρουπακιάς συνομιλούσε πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με τον πρόεδρο τοπικής οργάνωσης στην περιοχή, ενώ όπως αποκαλύπτει σήμερα το Έθνος ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης είχε επικοινωνήσει τουλάχιστον δύο φορές με υψηλόβαθμο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, που έχει στην ευθύνη του την περιοχή του Πειραιά.
Συνολικά έχουν καταγραφεί 16 τηλεφωνικές συνομιλίες του Ρουπακιά, πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Πάντως, πηγές από την αστυνομία αναφέρουν ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα των στοιχείων από τις κλήσεις, διαψεύδοντας τις ταυτοποιήσεις ατόμων.

Υψηλόβαθμος εισαγγελικός λειτουργός θα διενεργήσει τις έρευνες για την έκνομη δράση της Χρυσής Αυγής, σε πανελλαδική κλίμακα, μετά τη διαβίβαση των φακέλων Δένδια για παράνομη δραστηριότητα μελών, στελεχών και βουλευτών του κόμματος στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, οι έρευνες θα εποπτευτούν προσωπικά από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.  Στη συγκέντρωση συμμετέχουν πέρα από εκπρόσωπους ελληνικών οργανώσεων και κομμάτων, μέλη αγγλικών φορέων, με βασικό αίτημα τη λήψη μέτρων πανευρωπαϊκά κατά της άκρας δεξιάς.

Αναλογη συγκέντρωση διοργανώνει σήμερα και η Ελληνική Κοινότητα του Βερολίνου στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος
Πηγή: Δημήτρης Δαμιανός, Newsdesk ΣΚΑΪ