Αγανάκτηση στη Σαντορίνη για τα μπλακ άουτ – ΔΕΗ: Δεν υπάρχει πρόβλημα

Στη... βοήθεια της Μεγαλόχαρης εναποθέτουν τις ελπίδες τους στη Σαντορίνη για την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, καθώς η παροχή ρεύματος στο νησί παραμένει προβληματική, παρά τις διαβεβαιώσεις της ΔΕΗ για άμεση λύση του προβλήματος.

Στο νησί καταφτάνουν,
εντός της ημέρας, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Για εκτός πλάνου και υποσχέσεων γενικευμένη συσκότιση για τρίτη συνεχόμενη βράδια, την Πέμπτη, έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Θήρας Μάρκος Καφούρος.

«Κρατήσαμε χαμηλούς τόνους ώστε να μην υπάρξει πανικός και να μην αμαυρωθεί η εικόνα του τόπου, ωστόσο υπάρχει οργή και αγανάκτηση. Νωρίς το απόγευμα μετά το μπλακ άουτ ο δήμαρχος ζήτησε να κατέβει στο νησί κάποιος υπουργός να συντονίσει την κατάσταση και μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα» δήλωσε ο κ. Καφούρος.

Πρόσθεσε πάντως ότι τη νύχτα στα περισσότερα χώρια αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση.

Το μπλακ άουτ της Σαντορίνης προκαλεί ζημιά στην οικονομία της Ελλάδας ενώ πάει πίσω και ο πρωτογενής τομέας πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Θήρας, επισημαίνοντας και την ταλαιπωρία που υφίστανται όσοι ανθρώποι υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

«Η Σαντορίνη είναι ενεργειακά απόλυτα ασφαλής»


Από την πλευρά του, ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ Κίμων Στεργιώτης ισχυρίστηκε ότι «όλη τη νύχτα δεν υπήρξε καμία απολύτως περικοπή, δεν χρειάζεται να εξωθούμε την κατανάλωση στα άκρα όμως.»  Αναγνώρισε πάντως ότι την Πέμπτη υπήρξε πρόβλημα σε εξωτερικό πυκνωτή.

«Δεν υπάρχει πρόβλημα στο νησί είναι ενεργειακώς πλήρως ασφαλές και μάλιστα κρατήσαμε και εφεδρείες. Βάζουμε 3 MW το πρωί και θα ακολουθήσουν άλλα 3 MW» δήλωσε.

Ο κ. Στεργιώτης έκανε λόγο για γιγαντιαία και πρωτοφανή επιχείρηση για τα μέτρα της Ελλάδας με μεταφορά 700 τόνων εξοπλισμού στο νησί μέσα από δύσκολη διαδρομή.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ