Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδονται οι δύο χειροβομβίδες στη Θεσσαλονίκη

Σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» αποδίδεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας, η υπόθεση με τις δύο χειροβομβίδες που βρέθηκαν σε διάστημα 24 ωρών, και σε μικρή απόσταση μεταξύ τους στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη.

Ως «αποδέκτης» των χειροβομβίδων φέρεται ένας 53χρονος, ο οποίος από καθαρά θέμα τύχης γλίτωσε το μοιραίο.

Όπως προέκυψε, στη μία περίπτωση, οι δράστες είχαν δέσει τη χειροβομβίδα πάνω στη δίκυκλη μηχανή που οδηγούσε ο 53χρονος. Η χειροβομβίδα ωστόσο δεν εξερράγη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, λόγω αστοχίας στον πυροκροτητή.

Ο 53χρονος κάλεσε την Άμεση Δράση και ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών για την ασφαλή απομάκρυνση της χειροβομβίδας, ενώ ο ίδιος εξεταζόταν μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής από αστυνομικούς.

Πάντως, ο 53χρονος συνελήφθη, αφού, έπειτα από έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, δύο συσκευές τέιζερ, ένα μαχαίρι στιλέτο, ένα πτυσσόμενο γκλοπ, ένα ξιφίδιο και μικροποσότητα κάνναβης.

Από την Αστυνομία σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος αγνώστων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξιχνιαστεί η υπόθεση και να εντοπιστούν οι δράστες.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ