Κλείσιμο

Εντός τριμήνου θα αποφασίζουν οι αντιπεριφερειάρχες για αριθμό των Κυριακών

Ακόμα και διοικητικές κυρώσεις θα αντιμετωπίζουν οι αντιπεριφερειάρχες σε περίπτωση που μέσα στο τρίμηνο από τη ψήφιση της νομοθεσίας για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν πάρουν απόφαση με την οποία θα καθορίζονται οι περιοχές που θα ανοίγουν τα καταστήματα.

Αυτό προβλέπει μία από τις τελευταίες τροποποιήσεις που φέρνει το υπουργείο Ανάπτυξης, στο σχετικό νομοσχέδιο που συζητείται την Τρίτη στη Βουλή.

Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με το ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει ότι σε περίπτωση που θα προβλέπεται ότι τα καταστήματα θα λειτουργούν επτά Κυριακές το χρόνο, θα άλλαζε στάση και θα ψήφιζε το νομοσχέδιο.

«Κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας σημαίνει παραπέρα χρεοκοπία χιλιάδων μικρομάγαζων, μεγαλύτερη εκμετάλλευση, εντατικοποίηση και απλήρωτη εργασία για χιλιάδες επίσης εργαζόμενους και είναι πολύ φθηνή η δικαιολογία που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση περί τόνωσης της αγοράς» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συγκέντρωση εργαζομένων στο εμπόριο και συλλόγων αυτοαπασχολουμένων κατά της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, στην Ομόνοια.
Πηγή: Νίκος Υποφάντης, Newsdesk ΣΚΑΪ