Αθανασίου: Δεν αποτελεί προτεραιότητα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν αποτελεί θέμα άμεσης προτεραιότητας δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Προέχουν ζητήματα όπως η επιτάχυνση της εκδίκασης υποθέσεων, η κατάσταση στις φυλακές και η αναθεώρηση του Συντάγματος είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99,5».

Ο κ. Αθανασίου σημείωσε ότι οι προτάσεις που έχουν καταθέσει τα κόμματα της συγκυβέρνησης για το αντιρατσιστικό δεν έχουν πολλές διαφορές μεταξύ τους, «δεν είναι αγεφύρωτες», όπως είπε, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα καταλήξουν σε κάποιο κοινό πλαίσιο.

Επισήμανε ταυτόχρονα ότι πρώτη του κίνηση θα είναι να δώσει τέλος στην υπόθεση με τις προσωρινές δικαστικές διαταγές για τους συμβασιούχους υπαλλήλους -μια υπόθεση που προ μηνών είχε προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό.

Όπως είπε, αυτές οι υποθέσεις δεν μπορούν να τραβούν σε μάκρος. «Πρέπει να βγαίνει απόφαση για να μην είναι σε αβεβαιότητα ο εργαζόμενος και σε ομηρία ο εργοδότης» τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά, για την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που αφορά στην παράταση της προφυλάκισης του Κώστα Σακκά, που κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για ακόμη έξι μήνες, παρά το γεγονός ότι έχει συμπληρώσει τα ανώτατα όρια προφυλάκισής του και παραμένει κρατούμενος, απάντησε πως η απόφαση ήταν σωστή και εντός νομοθετικού πλαισίου.

Υπενθυμίζεται πως ο Κ.Σακκάς προφυλακίστηκε στις 4.12.2010 και το ανώτατο όριο της προφυλάκισής του (18 μήνες) συμπληρώθηκε χωρίς η δίκη του να έχει ξεκινήσει. Δύο μήνες πριν τη συμπλήρωση του 18μηνου, του ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη για συναφή υπόθεση και την 5.4.2012 προφυλακίστηκε εκ νέου. Ο ανώτατος χρόνος της δεύτερης προφυλάκισής του, σύμφωνα με το άρθρο 288 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (12 μήνες) συμπληρώθηκε, ενώ η πρώτη του δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη (για την οποία κρατείται) μόλις ξεκίνησε.

Ο Κ.Σακκάς είναι απεργός πείνας και ήδη νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, καθώς η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί.

Για το θέμα υπήρξε χθες έντονη αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: skai.gr