Βολές από την Νέα Δημοκρατία κατά των κινητοποιήσεων των δημοσιογράφων

Σφοδρή κριτική κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων των δημοσιογράφων εξαπέλυσε το Σάββατο η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για απόπειρα να εμποδιστεί η έκφραση των απόψεων του κόμματος, και καταγγέλλοντας «φίμωση της ενημέρωσης» από την «κομματική συντεχνία των συνδικαλιστών των δημοσιογραφικών ενώσεων».

«Ο σκοταδισμός και η ‘ομερτά’ που προσπαθούν να επιβάλλουν θα σπάσει […] Δεν μας πτοεί η συνδικαλιστική παρεούλα, η οποία επιχειρεί με πρωτοφανείς μεθόδους να μας λογοκρίνει», συνεχίζει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Συγγρού.

Εν τω μεταξύ, την πεποίθηση της πως «η εικόνα της ‘μαύρης οθόνης’ της ΕΡΤ συμβολίζει το τέλος της εποχής της αδιαφάνειας, της αναξιοκρατίας και της διαφθοράς» εξέφρασε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, αναφερόμενη στο ζήτημα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, από το οποίο πηγάζουν οι δημοσιογραφικές κινητοποιήσεις.

Παράλληλα, η κ. Ασημακοπούλου τόνισε πως στην περίπτωση της ΕΡΤ ο πρωθυπουργός «κλήθηκε να λύσει ένα Γόρδιο δεσμό», προσθέτοντας με νόημα ότι «ό,τι δε λύεται, κόπτεται».

Συνεχίζοντας, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κάνει λόγο για μύθους, που, όπως λέει, καλλιεργούνται συστηματικά τα τελευταία 24ωρα από κέντρα υπεράσπισης των προνομίων και του «βολέματος» των ολίγων.

«Η νέα δημόσια τηλεόραση που θα λειτουργήσει άμεσα θα σηματοδοτήσει την απαρχή της επικράτησης της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης και της ισότητας» καταλήγει η κ. Ασημακοπούλου.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ