Συνελήφθη ο κατηγορούμενος για την απαγωγή της ανήλικης Χριστίνας Κρασσά

Συνελήφθη ο Marjon Ajazi, 23 χρονών, ο οποίος κατηγορείται για την απαγωγή της ανήλικης Χριστίνας Κρασσά. Ο εντοπισμός και η σύλληψή του έγινε από την αστυνομία με τη συνδρομή κτηνοτρόφου πρώην εργοδότη του. Εντοπίστηκε στην περιοχή του Παγγαίου όπου είχε καταφύγει με την 13χρονη. Οδηγείται στην αστυνομική διεύθυνση Καβάλας.

Δραματικό παρασκήνιο κρύβει η εξαφάνιση της Χριστίνας Κρασσά από τα Σπάτα, το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Χθες αργά βρέθηκε στην Καβάλα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις. Είχε πάει στην πόλη για να συναντήσει τον 23χρονο αλλοδαπό, τον οποίο είχε γνωρίσει μέσω Facebook.

Η 13χρονη ζούσε στα Σπάτα με τη γιαγιά της. Μεγάλωνε χωρίς πατέρα, ενώ η τοξικομανής μητέρα της είναι έγκλειστη σε ίδρυμα. Από αναρτήσεις στα προφίλ τους στο Facebook προκύπτει ότι η 13χρονη ήταν ερωτευμένη με τον 23χρονο και ότι η φυγή της είχε προσχεδιαστεί.

Τα στοιχεία ταυτότητάς του 23χρονου και φωτογραφίες του δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα με εντολή εισαγγελέα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα (κατηγορείται μεταξύ άλλων για αρπαγή ανηλίκου) από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων, που τυπικά έχει την ευθύνη της έρευνας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 13χρονη εγκατέλειψε οικειοθελώς το σπίτι όπου διέμενε μαζί με τη γιαγιά της στα Σπάτα και ταξίδεψε με τρένο έως την Καβάλα, όπου βρισκόταν ο 23χρονος Αλβανός.

Από αναρτήσεις στα προφίλ τους στο Facebook και μηνύματα που αντάλλασσαν μέσω Διαδικτύου προκύπτει ότι η 13χρονη ήταν ερωτευμένη με τον κατά 10 χρόνια μεγαλύτερό της Αλβανό. Για παράδειγμα, απευθυνόμενη στον 23χρονο, η Χριστίνα Κρασσά έγραφε πριν από λίγες ημέρες στο προφίλ της στο Facebook: «Ετσι είναι οι μεγάλοι έρωτες. Πρώτα σε πάνε στο φεγγάρι και μετά σε αφήνουν εκεί να ψάχνεις τρόπο να γυρίσεις». Εκείνος της είχε, τότε, απαντήσει: «Γιατί σε άφησα εγώ, αγάπη μου;».

Προσχεδιασμένο

Αποκαλύπτεται μάλιστα ότι η φυγή της 13χρονης από το σπίτι της γιαγιάς της στα Σπάτα ήταν προσχεδιασμένη. Ενδεικτικά, η αδελφή της Χριστίνα, σε μήνυμά της στο Facebook έγραφε «σ’ αγαπώ αδελφή, δεν θα σε αφήσω ποτέ». Σε αυτό το σχόλιο ο 23χρονος Marjon είχε απαντήσει: «Καλά, μην κάνεις έτσι, θα την βλέπεις, δεν θα την πάω και στην Κίνα».

Ο Αλβανός είχε στο παρελθόν εργαστεί ως κτηνοτρόφος στην περιοχή της Καβάλας. Απελάθηκε, ωστόσο, προ διετίας, μετά τη σύλληψή του για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, τη Δευτέρα επισκέφθηκε μαζί με τη 13χρονη τον κτηνοτρόφο, πρώην εργοδότη του, στην περιοχή του Παγγαίου, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας συνάντησαν έναν ακόμα κτηνοτρόφο της περιοχής από τον οποίο ζήτησαν ψωμί και τυρί πριν χαθούν στο δάσος. Την Τετάρτη, αστυνομικοί με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων βρήκαν ίχνη του ζευγαριού σε εγκαταλελειμμένο μαντρί, όπου είχαν διανυκτερεύσει τη νύχτα της Τρίτης.

Πηγή: Του Γιάννη Σουλιώτη - Η Καθημερινή