Κιουτσούκης για απαγόρευση να κλείνουν οι δρόμοι σε μικρές πορείες: Ντροπή

Την αντίθεση της ΓΣΕΕ στην πρόθεση του υπουργείου Δημοσίας Τάξης να απαγορεύσει στις μικρές πορείες κάτω των 200 ατόμων να κλείνουν οι δρόμοι εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης Νίκος Κιουτσούκης.

«Ντροπή που μόνο σκέφτονται και το συζητάνε να απαγορεύσουν τις μικρές συγκεντρώσεις όχι σε κατασταλτικά μέτρα» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο γγ. της ΓΣΕΕ.

«Αυτό που γίνεται με τα 200 άτομα έχει να κάνει με συνάδελφους μας που έχουν χάσει τη δουλειά τους σε μια επιχείρηση, ζητούν να δουν τον υπουργό δεν τους δέχεται, και με 3 με 4 λεωφορεία κλείνουν το δρόμο για να τους δει. Ο διάλογος είναι βασικός διάλογος της δημοκρατίας μας» διευκρίνισε.

Τόνισε ότι το βασικό θέμα είναι τα προβλήματα των εργαζομένων, και αν δεν σκύψει η κυβέρνηση στα προβλήματά τους, θα κλείνουν συνεχώς οι δρόμοι. «Ανομία είναι να διεκδικούν 60 εργαζόμενοι στο δρόμο το δίκιο τους;» διερωτήθηκε ο γγ. της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΚΑΪ μόνο για το 2012 πραγματοποιήθηκαν 5.564 πορείες σε όλη την Ελλάδα. Το 2012 σε 796 διαδηλώσεις με τη συμμετοχή λιγότερων από 200 ατόμων το κέντρο της Αθήνας έκλεισε.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών εξέφρασε την Τρίτη την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή και σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως ευελπιστεί αυτή τη φορά να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα.


Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ