Συνεχίζεται σήμερα η δίκη Τσοχατζόπουλου

Με την εξέταση μαρτύρων θα συνεχιστεί σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου και των 18 συγκατηγορούμενών του για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα.

Η συνεδρίαση της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε σε τεταμένη ατμόσφαιρα, λόγω έντονων αντιδράσεων του Άκη Τσοχατζόπουλου, κατά την κατάθεση του μάρτυρα-στελέχους του ΣΔΟΕ, Νίκου Μαϊτού, με αφορμή τις ερωτήσεις των δικηγόρων του Δημοσίου.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου συνέστησε στον πρώην υπουργό να διατηρήσει την ψυχραιμία του, καθώς ο κ. Τσοχατζόπουλος αντιδρούσε έντονα στις ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής προς στον μάρτυρα.

Παράλληλα, ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, Αλέξης Κούγιας, υπέβαλε ένσταση ώστε να παρίσταται, αλλά να μην έχει τον λόγο ο αναπληρωτής εισαγγελέας Παν. Παναγιωτόπουλος, εφόσον παρίσταται η τακτική κ. Αδειλίνη. Νέα ένταση δημιουργήθηκε όταν η σχετική ένσταση απερρίφθη.

Στο Τριμελές Εφετείο παρέστη την Παρασκευή, για πρώτη φορά από την έναρξη της δίκης, η προσωρινά κρατούμενη κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, αλλά και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, που απουσίαζε στις προηγούμενες συνεδριάσεις, επικαλούμενη σοβαρούς λόγους υγείας.

Οι δύο γυναίκες κρατήθηκαν σε διαφορετικούς χώρους αφού μετήχθησαν στο Εφετείο (όπως έχει αναφέρει και στο απολογητικό της υπόμνημα η Αρετή Τσοχατζοπούλου, οι σχέσεις τους δεν είναι καλές).

Πηγή: skai.gr