Χαλάνδρι: Αναβάλλεται προσωρινά η μετεγκατάσταση των Ρομά – Ανήσυχοι οι κάτοικοι

Αναβάλλεται, κατά πληροφορίες, η κατεδάφιση του καταυλισμού των Ρομά στο Νομισματοκοπείο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, ύστερα και από το αίτημα του Συνηγόρου του Πολίτη για προσωρινή αναβολή της κατεδάφισης.

Τονίζεται ότι την Τρίτη 14 Μαΐου εκπνέει η προθεσμία που έχει δοθεί για τη μετεγκατάσταση των Ρομά. Όπως σημειώνει ο Συνήγορος του Πολίτη, προϋπόθεση για την κατεδάφιση είναι η μετεγκατάσταση των Ρομά σε παρακείμενη περιοχή που έχει οριστεί, επίσης στο Κάτω Χαλάνδρι.

Στο μεταξύ, την έντονη ανησυχία τους για την μετεγκατάσταση του καταυλισμού εκφράζουν οι κάτοικοι του Κάτω Χαλανδρίου, οι οποίοι την Δευτέρα το απόγευμα πραγματοποίησαν συνέλευση, παρουσία του δημάρχου Γεωργίου Κουράση.

Σημειώνεται ότι η περιοχή που έχει οριστεί για τη μετεγκατάσταση ανήκει στην ΚΕΔ, βρίσκεται δίπλα στο Μετρό και είναι ένας από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους του Κάτω Χαλανδρίου, ενώ εκεί βρίσκονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Απόλλωνα Χαλανδρίου.

Στη συνέλευση, οι κάτοικοι τόνισαν την ανησυχία τους για την υποβάθμιση της περιοχής από τη μεταφορά του καταυλισμού ακριβώς δίπλα στα σπίτια τους. Από την πλευρά του ο δήμαρχος υποσχέθηκε χαρακτηριστικά ότι θα «θωρακίσει» την περιοχή.

Πάντως, όπως αναφέρει ο Συνήγορος του Πολίτη, οι διαδικασίες μετεγκατάστασης έχουν επιταχυνθεί, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη και με έγγραφό του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προτείνει τον ορισμό νέας ημερομηνίας κατεδάφισης. Όμως, συμπληρώνει ότι η αναβολή δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους τρεις μήνες.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ