Σύλληψη 5 διακινητών και 18 λαθρομεταναστών από την Αστυνομία

Στη σύλληψη πέντε διακινητών παράνομων μεταναστών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό ή μετέφεραν συνολικά 18 λαθρομετανάστες, προέβησαν το Σάββατο οι αστυνομικές δυνάμεις, στις περιοχές της Αλεξανδρούπολης, των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας.

Οι πρώτες συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, αφότου οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο αλλοδαπούς διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 15 παράνομους μετανάστες.

Οι διακινητές επιβίβασαν τους λαθρομετανάστες σε δύο οχήματα με προορισμό την ενδοχώρα, ωστόσο αμφότεροι συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με τον δεύτερο μάλιστα να προβάλει σθεναρή αντίσταση κι ενώ είχε προηγηθεί καταδίωξη.

Οι υπόλοιπες συλλήψεις έγιναν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, σε Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα.

Στην πρώτη περίπτωση, αλλοδαπός διακινητής βρέθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου πως μετέφερε στο όχημά του δύο παράνομους μετανάστες.

Στην δεύτερη περίπτωση, δύο ημεδαποί διακινητές, ηλικίας 43 και 34 ετών, διαπιστώθηκε πως μετέφεραν με αυτοκίνητο, έναντι χρηματικής αμοιβής, έναν 26χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.

Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ