Ρουπακιώτης: Το έγκλημα άλλαξε και έγινε σκληρό, κυκλοφορούν πολλά καλάσνικοφ

Το έγκλημα άλλαξε και έγινε σκληρό, κυκλοφορούν πολλά καλάσνικοφ και η επικινδυνότητα είναι ανεβασμένη είπε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, με αφορμή και τις πρόσφατες αποδράσεις από τις φυλακές Τρικάλων.

Πρόσθεσε ότι διαπλέκονται και με οικονομικά συμφέροντα.

Σημείωσε ακόμη ότι η φυλακή υψίστης ασφαλείας που θα δημιουργηθεί θα έχει ιδιαίτερη φρούρηση και θα πάνε εκεί όσοι απέδειξαν με την δράση τους ότι είναι επικίνδυνοι και μέσα στην φυλακή.

Μιλώντας για τα χθεσινά έντονα επεισόδια στην προανακριτική ο υπουργός δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης είπε ότι το φαινόμενο εντάσσεται στη γενικότερη κρίση της ελληνικής κοινωνίας, η οποία τόνισε, έχει εισέλθει στη λειτουργία όλων των θεσμών αλλά στο κοινοβούλιο είναι ορατή και ελέγξιμη.

Τόνισε ότι οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι επιτέλους να σταθούν στο ύψος της ευθύνης τους. Παράλληλα επισήμανε ότι οι παρεμβάσεις πρέπει να είναι συγκεκριμένες και να αποδοκιμάζονται αλλά να μη λησμονούμε την ανάγκη αξιόπιστου ελέγχου και έργου του κοινοβουλίου

Για τους καταχραστές του Δημοσίου είπε ότι αρχικά εισαγάγουμε μορφή ποινικής συνδιαλλαγής όπως ισχύει στον ιδιωτικό τομέα όμως τώρα συστήνεται μια μορφή ενέχυρου.

Πηγή: skai.gr