Θεοδωράκης: Η επίθεση των Ευρωπαίων έχει στόχο τα κοιτάσματα της Κύπρου

Ιδιαίτερα καλή είναι η κατάσταση της υγείας του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος νοσηλεύεται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο πάσχοντας από λοίμωξη του αναπνευστικού.

Σύμφωνα με το στενό του περιβάλλον, ο κ. Θεοδωράκης επιθυμεί να αποχωρήσει από την κλινική, ωστόσο οι ιατροί που τον παρακολουθούν κρίνουν σκόπιμο να παραμείνει στο νοσοκομείο την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να προστατευθεί από ενδεχόμενη ίωση.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα ο διάσημος μουσικοσυνθέτης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για τις εξελίξεις στην Κύπρο, γεγονός που τον οδήγησε να συντάξει μία επιστολή σχετικά με το θέμα της Μεγαλονήσου.

Στην επιστολή, ο κ. Θεοδωράκης τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «η επίθεση των Ευρωπαίων έχει κύριο στόχο τα κοιτάσματα [υδρογονανθράκων] της Κύπρου. Τον ίδιο στόχο είχε και έχει ενάντια στη χώρα μας».

Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης προσθέτει ότι θα «πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον ακόμα μεγαλύτερα χτυπήματα», σημειώνοντας πως «το στρατηγικό 'μειονέκτημα’» της ύπαρξης κοιτασμάτων θα πρέπει «να το μετατρέψουμε σε στρατηγικό πλεονέκτημα».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ