Μαντούβαλος: Μέχρι 12 Απριλίου τα τραπεζικά στοιχεία συγγενών Παπακωνσταντίνου

Μέχρι τις 12 Απριλίου υπολογίζει το ΣΔΟΕ ότι θα έχει συλλέξει από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών όλα τα στοιχεία σχετικά με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των τεσσάρων συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου που εμπλέκονται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Αυτό αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο Παναγιώτης Μαντούβαλος, αρμόδιο στέλεχος του ΣΔΟΕ για τον έλεγχο της «λίστας Λαγκάρντ», σε επιστολή που έστειλε την Πέμπτη στον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση, Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Στην ίδια επιστολή, ο κ. Μαντούβαλος εξηγεί την πολυπλοκότητα της επεξεργασίας των στοιχείων, και καταλήγει τονίζοντας ότι λόγω των μη προβλέψιμων παραμέτρων δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί επακριβώς ο απαιτούμενος χρόνος για την περαίωση του ελέγχου μετά τις 12 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαντούβαλος έχει κληθεί μαζί με κλιμάκιο του ΣΔΟΕ την ερχόμενη Τρίτη στην προανακριτική, προκειμένου να δώσει διευκρινήσεις σχετικά με την πορεία του πορίσματος. Η επιτροπή έχει ζητήσει την επιτάχυνση της προετοιμασίας του επίμαχου πορίσματος.

Στην προανακριτική κατέθεσε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες κινήθηκε στην ίδια γραμμή με την κατάθεση που είχε δώσει στον οικονομικό εισαγγελέα.

Ένταση και διαμαρτυρίες

Νωρίτερα, ανέβηκαν οι τόνοι στην επιτροπή κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη.

Η έντονη αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, διακόπηκε από τον κ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος της είπε ότι είχε ξεπεράσει κατά πολύ το εικοσάλεπτο που έχει οριστεί για τον χρόνο ερωτήσεων του κάθε βουλευτή.

Στον απόηχο της έντασης, οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην προκαταρκτική επιτροπή συνέταξαν έγγραφη αναφορά - διαμαρτυρία προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για μεθόδευση παρεμπόδισης της έρευνας, συγκάλυψη ευθυνών και συσκότιση της αλήθειας στην όλη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Παράλληλα, επιτίθενται στον πρόεδρο Χρήστο Μαρκογιαννάκη, τον οποίο κατηγορούν πως τηρεί στάση «δηλωτική ενός προαναγγελθέντος και σκηνοθετημένου θανάτου της Επιτροπής, που μεθοδεύεται από την πλευρά της κυβέρνησης».

Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να καταθέσουν ενώπιον της επιτροπής ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Γιώργος Ζανιάς και ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ