Εφοριακός κατήγγειλε ότι δέχτηκε οχλήσεις από υφ. Οικονομικών για να μην επιβάλει πρόστιμα

Αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας αποτελεί καταγγελία συνταξιούχου εφοριακού, ο οποίος κατήγγειλε ότι πριν από λίγα χρόνια δέχθηκε όχληση από πρώην υφυπουργό Οικονομικών, προκειμένου να μην επιβάλει μεγάλα πρόστιμα σε θυγατρική εταιρεία πετρελαϊκού ομίλου για σωρεία φορολογικών παραβάσεων, προκειμένου η επιχείρηση να εισπράξει επιστροφή φόρου.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, υπηρετώντας κατά το παρελθόν στη ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης είχε καταλογίσει πρόστιμα και προσαυξήσεις συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ στη συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά στη συνέχεια δέχθηκε παρεμβάσεις από το πολιτικό γραφείο του τότε υφυπουργού Οικονομικών αλλά και πλειάδα συναδέλφων του, ώστε να μειώσει το πρόστιμο. Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, η μη συμμόρφωσή του στις υποδείξεις που δέχθηκε, είχε ως αποτέλεσμα να μετατεθεί από τη συγκεκριμένη ΦΑΕ.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το πρόστιμο τελικά μειώθηκε σε 2 εκατ. ευρώ, η επιχείρηση πήρε επιστροφή φόρου 6,5 εκατ. ευρώ και η υπόθεση έκλεισε.

Τον περασμένο Νοέμβριο κι αφού συνταξιοδοτήθηκε έκανε αναφορά για την υπόθεση στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη κι εκείνος με τη σειρά του τη διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης από την οποία διατάχθηκε έρευνα προκειμένου να ελεγχθεί η καταγγελία και να αποδοθούν στα εμπλεκόμενα πρόσωπα (σ.σ. συναδέλφους του καταγγέλλοντα) οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες. Σε ό,τι αφορά την καταγγελθείσα πολιτική όχληση, τα στοιχεία της δικογραφίας διαβιβάστηκαν στον Γρ. Πεπόνη για να εξεταστεί εάν ο φάκελος διαβιβαστεί στη Βουλή.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ