Βενιζέλος: Δυσφημούν τη χώρα τα επεισόδια στη Χαλκιδική

«Φαινόμενα που πρέπει να καταδικάζονται απερίφραστα, συκοφαντούν τη χώρα και προκαλούν μεγάλο τραύμα» χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τα επεισόδια στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, στις Σκουριές Χαλκιδικής.

«Η πολιτεία πρέπει να τιμά την υπογραφή της στις εγκεκριμένες από την ίδια επενδύσεις όπως στις Σκουριές Χαλκιδικής», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Χρήστος Καβαλόπουλος στον απόηχο του πρωτοφανούς περιστατικού.

Τόνισε πως επικρατεί προβληματισμός σε εργαζόμενους και μετόχους για το μέλλον της επένδυσης ενώ επανέλαβε πως έχουν τηρηθεί οι πλέον αυστηροί περιβαλλοντικοί κανόνες για την προστασία της περιοχής.

Όπως σημείωσε ο κ. Καβαλόπουλος, η τεχνική εξόρυξης χρυσού που εφαρμόζεται στις Σκουριές δεν κάνει χρήση κυανίου, επιβλαβούς για το περιβάλλον, αλλά πρόκειται για πολυμεταλλική παραγωγή στην οποία η Ελλάδα κατέχει τεχνογνωσία.

Εντωμεταξύ
, συνελήφθη για ηθική αυτουργία στην υπόθεση είναι Μέλος της Νoμαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για 54χρονο, ο οποίος είχε πρωτοστατήσει στο παρελθόν στις διαδηλώσεις κατά των μεταλλείων. O 54χρονος, ο οποίος οδηγήθηκε νωρίτερα στον εισαγγελέα Χαλκιδικής, αφέθηκε ελεύθερος. Έξω από το κτήριο της εισαγγελίας είχαν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση 300 άτομα. Η δικογραφία επιστράφηκε στην αστυνομία για να συνεχιστεί η έρευνα. H σύλληψη προκάλεσε ην έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, που βρέθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής και ενημερώθηκε για την πορεία των ερευνών, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και «έχουμε την υποχρέωση να εξασφαλίσουμε τις ξένες επενδύσεις που γίνονται στη χώρα». Πρόσθεσε ότι οι επενδύσεις είναι η μόνη λύση για να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Γιάννης Μηλιός από τον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι το κόμμα αποδοκιμάζει όλες τις παράνομες πράξεις, τονίζοντας ωστόσο ότι οι επενδύσεις πρέπει να είναι σύμφωνες με το δημόσιο συμφέρον. Δεν μπορούμε να υποθηκεύουμε το μέλλον των επόμενων γενιών, κατέληξε.



Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ