Σύλληψη δύο υπαλλήλων και διοικητή ΣΔΟΕ για παθητική δωροδοκία και εκβιασμό

Στη σύλληψη τριών υπαλλήλων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) της Πάτρας για παθητική δωροδοκία και εκβίαση ενός 57χρονου επιχειρηματία προχώρησαν το απόγευμα της Παρασκευής οι αστυνομικές Αρχές, όπως αποκάλυψε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ.

Η σύλληψη των δύο εκ των τριών επίορκων υπαλλήλων έλαβε χώρα αφότου αυτοί έλαβαν προσημειωμένο χρηματικό ποσό από τον επιχειρηματία. Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ είχαν απαιτήσει εκβιαστικά ποσό 15.000 ευρώ από τον 57χρονο, προκειμένου να διευθετήσουν ευνοϊκά φορολογικές εκκρεμότητές του.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε, σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος του διοικητή του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδος, ο οποίος φέρεται να ενεργούσε σε συνεννόηση με τους δύο πρώτους συλληφθέντες.

Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταγγέλλων επιχειρηματίας είχε μεταβεί πρόσφατα στην Αθήνα για να ενημερωθεί εάν απαλλάσσεται από φορολογικό έλεγχο τον τελευταίο χρόνο σε περίπτωση που καταγγείλει χρηματισμό υπαλλήλων.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που διενεργήθηκαν στις οικίες των τριών υπαλλήλων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν χρηματικό ποσό ύψους 76.000 ευρώ και 1.900 δολαρίων.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ