Καθημερινή πεζή διαμαρτυρία σε όλα τα «μέτωπα» της Ελλάδας από αγρότες

Πεζή διαμαρτυρία για μία ώρα κάθε μέρα, από τις 14:00 έως τις 15:00 το μεσημέρι, ξεκινούν από σήμερα, 11 Φεβρουαρίου, οι αγρότες σε όλα τα «μέτωπα» της χώρας, καθώς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με σκοπό την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ενώ παράλληλα εξακολουθούν να ζητούν συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά.

Στη Θεσσαλία οι αγρότες παραμένουν στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, ενώ στον Νομό Ημαθίας, στον κόμβο Κουλούρας, οι συγκεντρωμένοι αγρότες αποφάσισαν να παραμείνουν με τα τρακτέρ παρατεταγμένα, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιήσουν κάποια κινητοποίηση.

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστας Λιολιόπουλος, αντιπροσωπεία τους πρόκειται αύριο να μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Υπενθυμίζεται πως κατά τις τελευταίες ημέρες ο κ. Χαρακόπουλος έχει επανειλημμένα καλέσει τους αγρότες να επιστρέψουν στην παραγωγή, επισημαίνοντας πως, μολονότι «έχουν τα δίκια τους», οφείλουν να καταλάβουν τα δημοσιονομικά όρια του κράτους. Την ίδια στιγμή, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ελαφρύνσεων στη σχεδιαζόμενη φορολόγηση αγροτεμαχίων για επαγγελματίες αγρότες, ιδιαίτερα αυτούς που δεν κατέχουν μεγάλες εκτάσεις γης.

Στο Νομό Θεσσαλονίκης, μπλόκα έχουν στηθεί στα Πράσινα Φανάρια (περιοχή αεροδρομίου) και στη Χαλκηδόνα. Οι Σερραίοι αγρότες, πρόκειται να πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών - Προμαχώνα, ενώ παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο των Κερδυλλίων παραπλεύρως της εθνικής οδούς Σερρών - Καβάλας και στο Ροδολίβος, του δήμου Αμφιπόλεως.

Βορειότερα, σε Δράμα και Καβάλα, οι αγρότες παραμένουν στο μπλόκο που έχει στηθεί στην εθνική οδό Καβάλας -Δράμας στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, το οποίο και θα κλείσουν το μεσημέρι, όπως και αυτό στον κόμβο της Χρυσούπολης επί της Εγνατίας οδού. Παραμένουν τα μπλόκα στη Μαυρολέκη,στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι.

Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω απο το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ με πληροφορίες από ΑΜΠΕ