Σε εξέλιξη η αντιφασιστική συγκέντρωση - διαδήλωση συμπαράστασης στο Λονδίνο

Πανελλαδική αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Ομόνοια. Ακολουθεί πορεία προς το Σύνταγμα, όπου σε λίγο έχει προγραμματιστει μεγάλη συναυλία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Αθήνα, Πόλη Αντιφασιστική.

Στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο συμμετέχουν δεκάδες οργανώσεις, συνδικάτα, νεολαίες κομμάτων και πολιτικές οργανώσεις, σύλλογοι φοιτητών και μαθητών, κοινότητες μεταναστών, σύλλογοι φιλάθλων ομάδων, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, Δήμοι, η ΑΔΕΔΥ και η ΚΕΔΕ. Εκατοντάδες άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και της εργασίας έχουν υπογράψει το αντιφασιστικό κείμενο υπογραφών.

Σε ένδειξη συμπαράστασης, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της βρετανικής οργάνωσης Ενωμένοι κατά του Φασισμού. Στο σημείο είχε προσέλθει και μικρή ομάδα ακροδεξιών, η οποία όμως αποχώρησε.

Με κεντρικό σύνθημα "Βαλε τρίποντο στον ρατσισμό", η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σε συνεργασία με την ΚΑΕ Ιλισιακός, καλεί στις 5 το απόγευμα στον αγώνα με αντίπαλο το Περιστέρι, στο κλειστό δημοτικό γήπεδο Ιλισίων.

Στο μεταξύ,
προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή το πρωί έλαβαν οι δυο συλληφθέντες για τη δολοφονία του νεαρού Πακιστανού Σαχτζάτ Λουκμάν.

Υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι του ενός εκ των δύο δραστών εντοπίστηκαν προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγης. Και οι δυο είναι σεσημασμένοι για κλοπή.
Πηγή: skai.gr