Ανυπόγραφη ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο σπίτι του αδελφού Σ. Κεδίκογλου

Στην ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση που σημειώθηκε στην οικία του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, τον οποίο αποκαλούν «εντεταλμένο κυβερνητικό Γκέμπελς» προχώρησαν άγνωστοι μέσω ανυπόγραφου κειμένου που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Indymedia.

Το εν λόγω κείμενο έχει περιπαιχτικό τόνο, με τους συντάκτες να ειρωνεύονται τις κατηγορίες περί συνεργασίας τους με το ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως «κάθε πρωί παραλαμβάνουμε από την Κουμουνδούρου μπιτόνια βενζίνη που μας τα στέλνει ο σύντροφος Τσάβεζ» ενώ «συναντιόμαστε με τον Αλέξη στη Μεσολογγίου να μας πει ποιους στόχους να χτυπήσουμε».

Αναφορικά με την επίμαχη επίθεση, οι συντάκτες τονίζουν πως ο «αντικειμενικός» στόχος «ήταν το γραφείο το οποίο χρησιμοποιεί και επισκέπτεται τακτικά ο Σίμος Κεδίκογλου» στο ισόγειο της πολυκατοικίας, και συνεπώς «η επίθεση δεν πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του αδερφού του αλλά στην είσοδο της πολυκατοικίας», ενώ «από την επίθεση αυτή δεν κινδύνεψε και δεν θα μπορούσε να κινδυνεύσει κανείς».

Πάντως, ο Σίμος Κεδίκογλου δεν διατηρεί πολιτικό γραφείο στο συγκεκριμένο κτίριο, και στην περιοχή έχει να μείνει περισσότερα από 20 χρόνια.

Τέλος, οι υπεύθυνοι δηλώνουν εμμέσως πλην σαφώς αλληλέγγυοι με τους συμμετέχοντες στις καταλήψεις, σημειώνοντας πως η εν λόγω ενέργεια «έγινε για να δείξουμε ότι οι ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι δεν είναι για τα δόντια τους. Ότι ο πόλεμος έχει δύο όψεις και ότι διεξάγεται παντού. Εκεί και τότε που λιγότερο θα το περιμένουν...»

Η αυθεντικότητα της ανάληψης ευθύνης δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Πηγή: skai.gr