«Αγριεύει» η κόντρα δήμων – Μανιτάκη για διαθεσιμότητα. Στάση εργασίας σήμερα από ΑΔΕΔΥ

Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τη λήξη του ωραρίου έχει κηρύξει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΟΛΜΕ.

Στις 12:30 η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας θα πραγματοποιήσουν στις 13:30 οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζουν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ ΟΤΑ τις καταλήψεις σε δημαρχεία και δημοτικά κτίρια, ενώ αύριο Παρασκευή όλοι οι δήμοι της Αττικής θα παραμείνουν κλειστοί. Την ίδια ημέρα (Παρασκευή) οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Αύριο, επίσης, θα πραγματοποιήσουν 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3 το μεσημέρι έως τις 7 το βράδυ για την απογευματινή βάρδια.

Στις 11.30 διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι δηλώνουν την αντίθεσή τους στη διαθεσιμότητα υπαλλήλων και ζητούν την κατάργηση της διάταξης για την απαγόρευση των προσλήψεων και τη μείωση του προσωπικού.

Ταυτόχρονα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής αποφάσισε να προτείνει στο συνέδριο της ΚΕΔΕ την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, προειδοποίησε με νέα εγκύκλιό του [ αναλυτικά η εγκύκλιος ΕΔΩ ]  ότι εάν δεν αποσταλούν στοιχεία υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, θα ενταχθούν στο καθεστώς όλοι ανεξαιρέτως οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σημειώνεται πως η προθεσμία αποστολής των στοιχείων των υπαλλήλων που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας έληξε την περασμένη Δευτέρα.
Πηγή: skai.gr