Ένας νεκρός από ανακοπή καρδιάς στο Σύνταγμα

Ενας 65χρονος νεκρός (άνεργος ναυτεργάτης μέλος του ΠΑΜΕ) απο ανακοπή καρδιάς και 4 τραυματίες, εκ των οποίων δύο αστυνομικοί, κατά τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δύο πολίτες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με τραύματα στο κεφάλι και στα άκρα ενώ οι δύο αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί με εγκαύματα στο νοσοκομείο.

Μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια

Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας στο πλαίσιο της νέας γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει για σήμερα ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Την ώρα που οι πορείες βρίσκονταν στην κορύφωσή τους, ομάδα νεαρών με ορμητήριο την πλατεία, άρχισε να πετάει πέτρες, μάρμαρα και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα οι άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης προκειμένου να διαλύσουν τους νεαρούς. Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο, όταν διμοιρίες των ΜΑΤ επιχείρησαν να εγκλωβίσουν διαδηλωτές στην κάτω πλευρά της πορείας, κοντ στην Καραγιώργη Σερβίας. Λίγο πριν 2 και μισή το μεσημέρι η ένταση μεταφέρθηκε έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Ερμού και στους δρόμους γύρω από την Πλάκα.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν πέντε άτομα. Μέχρι στιγμής η αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 50 προσαγωγές.

Στο μεταξύ πανευρωπαϊκή κινητοποίηση για τις 14 Νοεμβρίου προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Ο κ. Παναγόπουλος επανέλαβε ότι όλα τα βάρη έχουν πέσει πάνω στους μισθωτούς και τους χαμηλοσυνταξιούχους, «ενώ αυτοί που ευθύνονται βρίσκονται στο απυρόβλητο». Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης, σχολίασε ότι τα όρια ανοχής και αντοχής του λαού έχουν ξεπεραστεί προ πολλού. «Ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Παπαδήμος με τον κ. Βενιζέλο και ο κ. Σαμαράς με τον κ. Στουρνάρα θα καταγραφούν από τον ιστορικό του μέλλοντος, ως οι υπαίτιοι του οικονομικού και κοινωνικού ολοκαυτώματος της Ελλάδος», τόνισε χαρακτηριστικά και τους κατηγόρησε ότι έχουν αναλάβει ρόλο «προστάτη των εργοδοτών» και «δυνάστη των εργαζομένων».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, ανέφερε ότι «η τρόικα του εσωτερικού μας δουλεύει ψιλό γαζί», ενώ η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε το λαό να τραβήξει το δρόμο της ρήξης. "Ο κυβερνητικός θίασος έχει μετατραπεί σε μια κακή κωμωδία", δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατηγορώντας για μία ακόμη φορά την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα προεκλογικά στον ελληνικό λαό.

Πηγή: skai.gr