Δεύτερο βράδυ έντασης έξω από το «Χυτήριο»

Δεύτερο βράδυ έντασης έξω από το θέατρο «Χυτήριο», όπου η Αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσει συγκεντρωμένο πλήθος που διαμαρτυρόταν για την παράσταση Corpus Cristi, ενώ προχώρησε και σε τουλάχιστον 30 προσαγωγές.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτη, με παραγγελία του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, ζήτησε να ενημερωθεί εάν ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας Υπηρεσίας για τα χθεσινά επεισόδια έξω από το Θέατρο Χυτήριο. Εάν ειδοποιήθηκε, ζητά να πληροφορηθεί γιατί δεν παρενέβη.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτσε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να αξιολογήσει εάν συντρέχει περίπτωση διάπραξης του αδικήματος της παράλειψης καθήκοντος από τους αστυνομικούς, σε σχέση με την απελευθέρωση ατόμου από το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, την ώρα που τον προσήγαγαν σε υπηρεσιακό λεωφορείο.

Σημειώνεται πως σε βάρος του Παππά, σχηματίστηκε δικογραφία από το αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας, ενώ το προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.




Την καταδίκη του για τα χθεσινά επεισόδια έξω από το θέατρο εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού. Ο κ. Τζαβάρας δήλωσε ότι «η τέχνη και ο πολιτισμός υπόκεινται στους δικούς τους κανόνες. Πρωτίστως στην ανεκτικότητα απέναντι σε όποιον έχει και εκφράζει διαφορετική γνώμη ή άποψη».

«Θα περίμενε κανείς ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα λάμβανε όλα τα αναγκαία μέτρα για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης, δεδομένου ότι μόλις πρόσφατα, άλλη μία παράσταση του ίδιου έργου είχε διακοπεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.Προσθέτει πως στην Ελλάδα του 2012, και όχι σε κάποιο θεοκρατικό καθεστώς, μερικές δεκάδες μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων και μια ομάδα βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής είναι δυνατό να επιβάλουν τη δική τους νομιμότητα.

«Γίναμε μάρτυρες άλλης μίας οργανωμένης "οπερέτας" από τραμπούκους βουλευτές και μέλη της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας», σχολιάζει η νεολαία της ΔΗΜΑΡ.

Για ναζιστικό θίασο ο οποίος μαζί με παραεκκλησιαστικούς κομπάρσους επιδιώκει να επιβάλει καθεστώς λογοκρισίας στις καλλιτεχνικές παραγωγές, αποκαλύπτοντας τον συστημικό και βρώμικο ρόλο της Χρυσής Αυγής, κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Πηγή: skai.gr