Ο λόγος στη Δικαιοσύνη για τις «λίστες»

Τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο καλεί την Τρίτη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικόλαος Παντελής, που εποπτεύει τους οικονομικούς εισαγγελείς, προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για το ποιοι ελέγχονται και ποια στοιχεία έχουν τυχόν προκύψει.

Ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός και ο επιχειρηματίας Γιώργος Ζωγραφάκης εξετάστηκαν σήμερα υπό άκρα μυστικότητα από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου.Από τις καταθέσεις έως τώρα δεν έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία για τους τρεις πολιτικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ και στις καταθέσεις τους ενώπιον της εισαγγελέως οι δύο επιχειρηματίες δεν προσκόμισαν τίποτα περισσότερο από ότι είχαν ήδη καταθέσει στο ΣΔΟΕ. Αυτό εξάλλου επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος της κυρίας Σκαφτούρα, πρώην συζύγου του Γιάννη Καρούζου. Όπως δήλωσε ο κ. Λυκουρέζος, «από την πρώτη στιγμή η πρώην σύζυγος του Ιωάννου Καρούζου υπήρξε πάρα πολύ κατηγορηματική ότι κανένα από τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται -και ιδίως ο Μεϊμαράκης με τον οποίον είχαν αυτή τη σχέση- δεν έχει ανάμιξη με αυτά που καταγγέλλουν οι Λιβανός και Ζωγραφάκης.

Η κ. Παπανδρέου αναμένεται τις προσεχείς μέρες να καλέσει και άλλα πρόσωπα, ενώ παράλληλα ελέγχει τους λογαριασμούς των πολιτικών προσώπων και των εμπλεκόμενων επιχειρηματιών. Η εισαγγελέας διερευνά επίσης το σύνολο της περιουσίας τους και την ύπαρξη οφ σορ εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Στο πλαίσιο της προανακριτικής εξέτασης που γίνεται από τον ανακριτή ο εκδότης Νίκος Χατζηνικολάου κλήθηκε να καταθέσει στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, σε σχέση με το πώς διέρρευσαν τα έγγραφα στην υπόθεση Καρούζου-Μεϊμαράκη στην εφημερίδα του.

Πηγή: skai.gr