Γ. Μυλόπουλος: Συκοφαντικές και αναληθείς οι καταγγελίες για σπατάλη στο ΑΠΘ

Δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Γιάννη Μυλόπουλου, με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο οποίος είχε καλέσει τον επικεφαλής του πανεπιστημίου να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες αλόγιστης σπατάλης δημόσιου χρήματος στο ίδρυμα.

Μιλώντας μετά την συνάντησή του με τον υπουργό, ο κ. Μυλόπουλος δήλωσε ότι παρουσίασε στον κ. Αρβανιτόπουλο όλα τα σχετικά στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι το δημοσίευμα ήταν συκοφαντικό και αναληθές.

«Ζήτησα από τον Πρύτανη του ΑΠΘ να συνδράμει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με όλα τα στοιχεία στον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο του Ιδρύματος που ήδη διεξάγεται. Η χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος και της δημόσιας περιουσίας είναι καθήκον όλων.

»Η λογοδοσία, οικονομική και κοινωνική, αποτελεί συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας και, ιδιαίτερα στις μέρες μας, απόδοση σεβασμού στις θυσίες του Ελληνικού Λαού.

»Θα ασκηθεί άμεσος και ενδελεχής έλεγχος στη διαχείριση και του τελευταίου ευρώ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπως και σε κάθε ίδρυμα», σχολίασε από την πλευρά του, μέσω γραπτής δήλωσης, ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Αύριο, 31 Αυγούστου, στις 12:00 το μεσημέρι, ο πρύτανης θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
Πηγή: skai.gr