Κλείσιμο

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο. Σπεύδουν δυνάμεις από την Αθήνα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Άγιος Σουλάς Ρόδου, λόγω της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που μαίνεται από χθες στην περιοχή.

Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, τις οποίες θα συνδράμουν 47 άτομα πεζοπόρο τμήμα που μεταβαίνουν στο νησί με C-130 από την Αθήνα. Επίσης, εντός της ημέρας αναμένεται πλοίο από την Αθήνα με επιπλέον 14 πυροσβεστικά οχήματα.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Ρόδου Αγαπητός Πέλλας ανέφερε ότι το μεγάλο μέτωπο καίει πευκοδάσος προς το κέντρο του νησιού, ενώ έχει περιοριστεί το μέτωπο που πηγαίνει προς την κοιλάδα με τις πεταλούδες.

Ο αντιδήμαρχος έκανε ακόμα λόγο για εμπρησμός, καθώς όπως είπε – υπάλληλος του δήμου είδε ένα αυτοκίνητο να απομακρύνεται με ταχύτητα αμέσως μόλις άρχισε η φωτιά.

Ο γραμματέας της Περιφέρειας νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης είπε στο ΣΚΑΪ ότι καταστράφηκε όλο το πάρκο των ελαφιών που είχε μέσα 17 ελάφια, τα οποία όμως απελευθερώθηκαν.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές στον Ομαλό Χανίων, τον Άγιο Νικόλαο Ύδρας και τον Σκοπό Φλώρινας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, βελτιωμένη είναι η κατάσταση στα μέτωπα στην περιοχή Μέλισσα Κυλλήνης, στο Κερί Ζακύνθου και στις Πετριές Ευβοίας.

Για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) και σήμερα στις περιφέρειες Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Χίου, Ικαρίας, Σάμου και Νότιας Εύβοιας προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: skai.gr