Κόρινθος: Ένταση και βία για τη μεταφορά μεταναστών σε στρατόπεδο (upd2 - video)

Επεισοδιακά εκτυλίσσεται η επιχείρηση μεταφοράς περίπου 400 παράνομων μεταναστών στο στρατόπεδο του 6ου Συντάγματος Πεζικού της Κορίνθου στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης "Ξένιος Ζευς".

Ομάδα συγκεντρωμένων, με επικεφαλής το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιο Μπούκουρα, προσπάθησαν να εμποδίσουν τις κλούβες της αστυνομίας να μεταφέρουν τους μετανάστες στο στρατόπεδο του 6ου Συντάγματους Πεζικού της Κορίνθου. Τόπικα ΜΜΕ κάνουν λόγο για επιχείρηση που έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα από την ΕΛΑΣ.

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα μπροστά στην πύλη του στρατοπέδου, αφότου ομάδα κατοίκων κινήθηκε προς την κεντρική πύλη του 6ου Συντάγματος Πεζικού και συγκρούστηκε με δυνάμεις της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια των συμπλοκών τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιος Μπούκουρας.

Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν στο σημείο, ενώ με πρόταση του δημάρχου Κορίνθου Αλέκου Πνευματικού στις 7 το απόγευμα θα συνεδριάσει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, που αντιδρά στην μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους και τη συντεταγμένη αντίδρασή τους.

Δεν αποκλείεται μάλιστα το δημοτικό συμβούλιο να γίνει ανοιχτά μπροστά στην πύλη του στρατοπέδου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ο δήμος Κορίνθου προχώρησε ξαφνικά στη διακοπή υδροδότησης του στρατοπέδου.

Η διακοπή παροχής νερού έγινε από συνεργείο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης της Κορίνθου (ΔΕΥΑΚ), λόγω χρηματικής οφειλής του 6ου Συντάγματος Πεζικού προς το δήμο, κατόπιν φερόμενης εντολής του δημάρχου, Αλέξανδρου Πνευματικού.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο δήμος αποφάσισε τη διακοπή της αποκομιδής των απορριμμάτων από το στρατόπεδο της Κορίνθου.

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζει ως εγκληματική πράξη τη μετατροπή εγκαταστάσεων του Ελληνικού Στρατού σε «κέντρα τουρισμού λαθρομεταναστών», ιδίως, όπως υποστηρίζει, όταν εντός των χώρων αυτών φυλάσσεται οπλισμός. Η Χρυσή Αυγή, καταλήγει η ανακοίνωση, «αντιτίθεται έμπρακτα στην εφαρμογή τέτοιων απαράδεκτων μέτρων».

Η κινητοποίηση των δυνάμεων της ΕΛΑΣ στην Κόρινθο αναμένεται να διαρκέσει μέχρι αργά το απόγευμα. Συνολικά από την έναρξη της επιχείρησης "Ξένιος Ζευς" έχουν προσαχθεί 10.750 αλλοδαποί, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι 1.976, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Τη σύσταση ειδικής υπηρεσίας για την καταστολή βίας από αστυνομικούς προς παράνομους μετανάστες ανακοίνωσε στο μεταξύ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Πηγή: skai.gr