Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι δήμοι

Στο κλείσιμο των δήμων της Αττικής την Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Αυγούστου προχωρά η ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής). Όπως αποφάσισε στη γενική της συνέλευση την Τετάρτη, ενώ θα καταθέσει πρόταση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στο προσεχές έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον «οικονομικό στραγγαλισμό της αυτοδιοίκησης».

Η ΠΕΔΑ αποφάσισε επίσης να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 29 Αυγούστου στο υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, των φορέων των προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας, την κάθοδο των απορριμματοφόρων οχημάτων στη συγκέντρωση και τη συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού κατοίκων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΕΔΑ, οι δήμοι της Αττικής διεκδικούν τη διατήρηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) τουλάχιστον στα 2,7 δισ. ευρώ για το 2012, ενώ αντιδρούν «στις αιφνιδιαστικές και εξοντωτικές πρόσφατες μειώσεις που διαμορφώνουν τη μηνιαία δόση των ΚΑΠ σε επίπεδα κάτω από τις στοιχειώδεις λειτουργικές δαπάνες της Αυτοδιοίκησης με αποτέλεσμα οι Δήμοι να οδηγούνται στο κλείσιμο».

Τριήμερο κλείσιμο των δήμων, πρότεινε την Τετάρτη και η ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας όπως και οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ δεν αποκλείονται και άλλες μορφές κινητοποιήσεων.
Πηγή: skai.gr