Κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αθήνα

Τη δημιουργία κέντρου κράτησης παρανόμων μεταναστών στο δήμο Αθηναίων προανήγγειλαν μετά τη συνάντησή τους ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καμίνης τόνισε ότι ο δήμος προβαίνει σε αυτή την κίνηση θέλοντας να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους δήμους, στο πλαίσιο της κοινωνικής συνοχής.

«Ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει κοινωνικές και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για την κοινωνική συνοχή και την αναζωογόνηση της πόλης. Παράλληλα, όμως, χρειάζονται επειγόντως κινήσεις ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Και σε αυτό με τον κ. Δένδια συμφωνήσαμε απολύτως» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του
, ο κ. Δένδιας επισήμανε την αναγκαιότητα της δημιουργίας αυτών των κέντρων, προκειμένου να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές προς τα σύνορα.

Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι «η απόλυτη θέση του Υπουργείου είναι να ακολουθήσει το σχέδιο, το οποίο έχει υποβληθεί στους ευρωπαίους εταίρους μας από το 2010 και δεν έχει ακολουθηθεί με ταχύτητα και με σοβαρότητα. Να δημιουργηθούν τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής, να δημιουργηθούν τα Κέντρα Φιλοξενίας και να μετατραπούμε κι εμείς, στο θέμα του χειρισμού του μεταναστευτικού προβλήματος, σε μία σύγχρονη χώρα».
Πηγή: skai.gr