Περικοπές στη μαραθώνια διαδρομή για την ολοκλήρωση του έργου

Σε περικοπές (ή «τεχνικές αλλαγές» κατ` άλλους), οι οποίες δε θα έχουν επιπτώσεις στη λειτουργικότητα και την ποιότητα των εγκαταστάσεων της αφετηρίας της Μαραθώνιας Διαδρομής, συμφώνησαν να προχωρήσουν μελετητές, ο εργολάβος και οι υπηρεσίες του υπουργείου. Αυτό δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, μετά από δίωρη σύσκεψη.
Ο κ. Σουφλιάς δεσμεύθηκε ότι τα έργα και οι διαμόρφωση του χώρου στην αφετηρία του Μαραθώνιου Δρόμου, θα είναι έτοιμα στις 15 Ιουνίου, συμπληρώνοντας πως ό,τι δε θα γίνει τώρα, θα ολοκληρωθεί μετά τους Ολυμπιακούς.
Παράλληλα αποφασίστηκε να τεθεί αυστηρό χρονοδιάγραμμα ελέγχου της εξέλιξης των εργασιών, ανά δέκα ημέρες.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την επιθεώρησή του στα εργοτάξια την Παρασκευή, ο υπουργός είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία του για την ολοκλήρωση των έργων, μόλις 5 μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την κατάσταση που επικρατεί στη Μαραθώνια διαδρομή.
Χρόνος εχθρός
Το νέο γενικό γραμματέα Ολυμπιακών Αγώνων Σπύρο Καπράλο δέχθηκε σήμερα η αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού Φάνη Πάλλη Πετραλιά. «Ο χρόνος που απομένει είναι εχθρός» δήλωσε η κ. Πετραλιά εκφράζοντας ταυτόχρονα και τη χαρά της, όπως είπε, γιατί «ο κ. Καπράλος γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα του αθλητισμού και του πολιτισμού». «Από την πρώτη ημέρα η κυβέρνηση ξεκίνησε δουλειά» κατέληξε. Το εγχείρημα είναι δύσκολο και οι μέρες που απομένουν κρίσιμες» δήλωσε από την πλευρά του ο Σπύρος Καπράλος.
Τη διαβεβαίωση του ότι η πολιτική αθλητική ηγεσία θα κάνει ότι είναι εφικτό ώστε οι έλληνες αθλητές να πραγματοποιήσουν την καλύτερη δυνατή εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, μετά την συνάντηση του με την Γιάννα Αγγελοπούλου.
Πηγή: skai.gr