Προσφορά φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού στο Αγαθονήσι

Το οδοιπορικό υγείας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και του ΣΚΑΪ στα ακριτικά νησιά της πατρίδας μας για την παροχή φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού συνεχίζεται. Μετά την Γαύδο, το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης, σειρά είχε, το απόγευμα του Σαββάτου, το γραφικό Αγαθονήσι.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ.Γιώργος Πατούλης, ο Γενικός Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κ.Κωστής Δήμτσας και οι συνεργάτες τους παρέδωσαν στο δήμαρχο Αγαθονησίου κ.Ευάγγελο Κόττορο την βοήθεια για την στήριξη του Αγροτικού Ιατρείου και των 120 κατοίκων του ακριτικού νησιού.

«Αυτή η πράξη μας συγκινεί όλους. Τη βοήθεια αυτή την θεωρούμε ως Μάνα εξ ουρανού. Είναι μια πραγματική προσφορά ζωής. Για όλους εμάς εδώ τους ακρίτες κατοίκους του Αγαθονησίου όπου δεν έχουμε ούτε δημόσιο, ούτε ιδιωτικό φαρμακείο και προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε φάρμακα, δεν έχουμε λόγια να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας τόσο στην ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Διευθυντή της Κωστή Δήμτσα αλλά και στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον πρόεδρό του Γιώργο Πατούλη. Μια προσφορά αγάπης σε μια εποχή που η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η ευαισθησία δεν υπάρχει», δήλωσε ο δήμαρχος Αγαθονησίου κ.Ευάγγελος Κόττορος.
Πηγή: Νίκος Παπαχρήστου