ΣΕΤΕ: Λοκομοτίβα ανάπτυξης ο τουρισμός, προϋπόθεση η σταθερή κυβέρνηση

Έκκληση για το σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της 20ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ.

Ο κ. Ανδρεάδης τόνισε πως η τουριστική βιομηχανία μπορεί να γίνει ο πρωταθλητής της ανάπτυξης στην Ελλάδα, εφόσον η νέα κυβέρνηση λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να επιτευχθεί αύξηση των τουριστικών αφίξεων στα 20 εκατομμύρια σε βάθος δύο έως τριών ετών.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την τρέχουσα τουριστική περίοδο, εκτιμώντας ότι ο στόχος για την προσέλκυση 16 εκατομμυρίων αφίξεων δεν είναι ανέφικτος εάν προκύψει πολιτική σταθερότητα.

Συνεχίζοντας, ο κ. Ανδρεάδης αναφέρθηκε στα ειδικά μέτρα του τουρισμού, υπογραμμίζοντας την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος χορήγησης βίζα Σέγκεν, μέτρο το οποίο, όπως είπε, μπορεί να αποφέρει στη χώρα μας άμεσα επιπλέον 3 εκατομμύρια επισκέπτες και 60 έως 100 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Τα κόμματα που εκπροσωπήθηκαν στη συνέλευση του Συνδέσμου ζήτησαν μείωση του ΦΠΑ και αναπτυξιακά μέτρα στον κλάδο.
Πηγή: skai.gr