Συλλήψεις αλλοδαπών για κακουργήματα

Η πρώτη υπόθεση αφορά τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από ζευγάρι το οποίο προμήθευε κυρίως μικροεμπόρους στην περιοχή της Ομόνοιας. Από το τμήμα Ασφαλείας Ομόνοιας συνελήφθη ένας 35χρονος Αλβανός, ενώ αναζητείται η σύζυγός του και κατασχέθηκαν περίπου 7 κιλά ηρωίνης, 42 γραμμάρια κοκαΐνης και 4.810 ευρώ.
Η δεύτερη υπόθεση αφορά τη σύλληψη ενός 26χρονου Αλβανού από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Πατησίων, επειδή σε έλεγχο που έγινε δήλωσε ψευδή στοιχεία, ενώ είχε πάνω του ένα πιστόλι με 8 σφαίρες και ένα στιλέτο. Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 26χρονος κατεζητείτο με ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία του συμπατριώτη του Νίκο Οικονόμι που είχε γίνει τον Ιούλιο του 1998, στο Αιγάλεω, ενώ επίσης εκκρεμούσαν έξι καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές συνολικής ποινής φυλάκισης 7,5 ετών και τον τελευταίο καιρό είχε διαπράξει άλλες 8 διαρρήξεις σε αυτοκίνητα σε όλη την Ελλάδα.
Η τρίτη υπόθεση έχει σχέση με την εκβίαση οικογένειας από δύο Αλβανούς 20 και 24 ετών, οι οποίοι ζητούσαν λύτρα για να αφήσουν ελεύθερη την ανήλικη κόρη της. Συγκεκριμένα οι νεαροί Αλβανοί προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν μια 15χρονη Ελληνίδα να φύγει από το σπίτι της πράγμα που ήθελε η ίδια, αλλά στη συνέχεια την υποχρέωσαν να στείλει μήνυμα στη μητέρα της ζητώντας αρχικά 9.000 ευρώ και στη συνέχεια 2000 ευρώ και ένα δαχτυλίδι αξίας 7.000 ευρώ προκειμένου να την αφήσουν ελεύθερη. Η μητέρα του κοριτσιού ενημέρωσε το τμήμα εκβιαστών της ασφάλειας και οι αστυνομικοί παγίδευσαν και συνέλαβαν τους δύο εκβιαστές οι οποίοι σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Πηγή: skai.gr