Μ. Χρυσοχοϊδης: Η κοινωνική ειρήνη είναι σε κίνδυνο

«Η κοινωνική ειρήνη είναι σε κίνδυνο» υποστήριξε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπερασπιζόμενος στη Βουλή την τροπολογία για τους λαθρομετανάστες.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «η κοινωνική ειρήνη είναι σε κίνδυνο με ένα πρόβλημα που παίρνει κοινωνικές διαστάσεις» ενώ πρόσθεσε ότι όποιος επιχειρεί αυτό το πρόβλημα να το αναγάγει σε σπέκουλα με ιδεολογικο-πολιτικές αναφορές, δεν δικαιούται να μιλά στη Βουλή γιατί αγνοεί τις πραγματικές διαστάσεις αυτού του πραγματικού ζητήματος.

Ο Υπουργός δήλωσε επίσης ότι ήδη έχει σταλεί ένα σαφές μήνυμα στους διακινητές λαθρομεταναστών ότι δηλαδή «εφόσον μπεις στην Ελλάδα κρατείσαι σε ένα κέντρο και δεν αφήνεσαι ελεύθερος» ενώ υποστήριξε ότι το κέντρο της Αθήνας αρχίζει να θυμίζει και θα θυμίζει σε λίγους μήνες την πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επί 2,5 χρόνια δεν έδωσε λύση στο πρόβλημα των λαθρομεταναστών και επιχειρεί με την επίμαχη τροπολογία τελευταία στιγμή και τελευταία ώρα να το λύσει. Χαρακτήρισε τεράστιο θέμα τη λαθρομετανάστευση εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει άλλη λύση παρά «πετάξτε τους έξω. Η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος» είπε.

Επί της τροπολογίας ο ΛΑΟΣ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία ενώ βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός ζήτησε την απόσυρσή της γιατί εκτιμά ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση, διαφορετικά –όπως είπε- θα την καταψηφίσει.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου