Πιλοτική η χρήση της Αμυγδαλέζας, διαβεβαιώνει ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Πιλοτική θα είναι η χρήση των εγκαταστάσεων προσωρινής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τον περιφερειάρχη Αττικής, το δήμαρχο Αχαρνών και εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου, με τους οποίους συναντήθηκε.

Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης, «ο χώρος αυτός θα χρησιμοποιηθεί έως ότου λειτουργήσουν οι άλλοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας στην υπόλοιπη Ελλάδα», ενώ θα συνοδευτεί και από ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στο δήμο Αχαρνών.

Επιπλέον ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε ότι ο χώρος θα προσφέρει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας κατά το διάστημα λειτουργίας του στους κατοίκους της περιοχής.

Στο μεταξύ, ένταση επικράτησε στο Μενίδι όταν κάτοικοι και μαθητές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στη λεωφόρο Θρακομακεδόνων, στο ύψος της Αστυνομικής Ακαδημίας, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση να χρησιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις της σχολής ως κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών.

Οι κάτοικοι παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στις διαβεβαιώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη και έχουν προγραμματίσει για το πρωί της Πέμπτης ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο έξω από το χώρο των εγκαταστάσεων.

Αντίθετα, στη Δεσκάτη Γρεβενών το Δημοτικό συμβούλιο, με συντριπτική πλειοψηφία, έδωσε το «πράσινο» φως στη δημιουργία κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών, παρότι δεν υπάρχει εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο στην περιοχή, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα αντισταθμιστικά οφέλη.

Οι κάτοικοι του ορεινού δήμου ελπίζουν ότι η δημιουργία του κέντρου θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στη φύλαξη, τη συντήρηση και την καθαριότητα και θα αποτελέσει οικονομική ανάσα για την περιοχή.

Δεν δέχονται εγκατάσταση φιλοξενίας στις Αχαρνές

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και το Νίκο Ευαγγελάτο για τη συνάντησή του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος τόνισε ότι κ. Χρυσοχοΐδης επιβεβαίωσε ότι θα μεταφερθούν μετανάστες στην περιοχή. «Εδώ στις Αχαρνές επί σειρά ετών αδικείται η πόλη» είπε.

Ο βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης από την πλευρά του χαρακτήρισε τα μέτρα αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης ως αποσπασματικά.

Τάχθηκε κατά του νόμου για την ιθαγένεια, κάνοντας λόγο «για πρόσκληση για να έρθουν οι μετανάστες στην Ευρώπη.»

Ηρεμία και ψυχραιμία ζήτησε ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος.
Πηγή: skai.gr