Απομόνωση των αλλοδαπών που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία

Την απομόνωση των αλλοδαπών που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και την παραπομπή τους στις κατάλληλες υγειονομικές δομές, προωθεί τροπολογία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τους παράνομους μετανάστες, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Προβλέπει επίσης την έκδοση υπουργικής απόφασης με την οποία καθορίζεται ο αριθμός των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και των χώρων κράτησης που θα συσταθούν σε κάθε διοικητική περιφέρεια της χώρας καθώς και ο τόπος εγκατάστασής τους.

Στην τροπολογία δεν γίνεται καμία αναφορά σε στρατόπεδα και συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Στο μεταξύ, την αποτελεσματικότερη χρήση και την μεγαλύτερη απορρόφηση των κοινοτικών πόρων, για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προέταξε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρομ στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοιδη, με τον οποίο συναντήθηκε στις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε από την επίτροπο τη στήριξη της Κομισιόν για τη δημιουργία και λειτουργία κέντρων υποδοχής παράνομων μεταναστών.

Αργά τη Δευτέρα το βράδυ, την απόφαση να μη δεχθεί στο χώρο της Ιπποκράτειου Πολιτείας στο Κατσιμίδι να δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών έλαβε ο δήμος Ορωπού.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου