Κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο Σωτηρία

Απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου Σωτηρία και κρατούν κλειστή την σημερινή εφημερία, αντιδρώντας στην επικείμενη συγχώνευσή του με το Γενικό Κρατικό Γ. Γεννηματάς.

Τονίζεται ότι η συγχώνευση των δύο νοσοκομείων προβλέπεται από 1/1/13, σύμφωνα με τον εφαρμοστικό νόμο.

Γιατροί και εργαζόμενοι παράλληλα διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών.

Σύμφωνα με το σχετικό ψήφισμα της γενικής συνέλευσής τους, από τον περασμένο Δεκέμβριο εφημερεύουν ουσιαστικά απλήρωτοι, αφού -όπως καταγγέλλουν- δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ για εφημερίες, την ώρα που μεγάλος αριθμός νοσηλευτών, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού είδε το μισθό του να μειώνεται, με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και τις αναδρομικές κρατήσεις, σε 200-300 ευρώ το μήνα.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του γραφείου του διοικητή του Γενικού Κρατικού.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Βαλδέκης, διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, σημείωσε ότι η συγχώνευση των νοσοκομείων συνεπάγεται και μείωση κλινών, επισημαίνοντας ότι το νοσοκομείο εξυπηρετεί πνευμονολογικά περιστατικά από όλη τη Νότια Ελλάδα.

Όπως τόνισε, δεν πρέπει να γίνει η συγχώνευση ειδικά την περίοδο που παρουσιάζουν αύξηση τα περιστατικά καρκίνου των πνευμόνων, χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, αλλά και φυματίωσης.
Πηγή: skai.gr