Και οι Ένοπλες Δυνάμεις στο «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Την απόφαση των Ενόπλων Δυνάμεων να συμμετάσχουν στη δράση του ΣΚΑΪ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», μαζί με την Εκκλησία της Ελλάδος, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρξουν χώροι για την εναπόθεση τροφίμων και ρούχων για τους άπορους και στα 27 στρατιωτικά πρατήρια ανά την Ελλάδα. [ Αναλυτικά τα πρατήρια ΕΔΩ ]

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε πως χρέος της εκκλησίας είναι η διατήρηση του κοινωνικού ιστού.

Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει να αφήσουμε περιθώρια σε δαιμονιώδεις εισβολές που μας χωρίζουν και παράλληλα να ξεπεράσουμε τις μικρότητες.

Ευχήθηκε να μην είχαμε βρεθεί σε αυτή τη δοκιμασία ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση.

Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε επίσης και στα μηνύματα υποστήριξης που λαμβάνει η εκκλησία και από τον απόδημο ελληνισμό χαρακτηρίζοντας τα ιδιαίτερα συγκινητικά.

Ο πρόεδρος του ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, αναφέρθηκε στο διαρκές φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας το οποίο εκτελείται με πίστη και αποτελεσματικότητα. Όπως είπε, «δουλειά του ΣΚΑΪ είναι να βοηθήσει να συντονιστούν η εκκλησία αλλά και οι πολίτες που επιθυμούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα μηνύματα υποστήριξης που λαμβάνει η εκκλησία και από τον απόδημο ελληνισμό, χαρακτηρίζοντας τα «ιδιαίτερα συγκινητικά».
Πηγή: skai.gr