Το Αριστοτέλειο παίρνει την σκυτάλη διάθεσης πατάτας σε τιμές παραγωγού χωρίς μεσάζοντες

Περισσότερους από 55 τόνους πατάτας, παρήγγειλαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (ΑΠΘ) οι καταναλωτές, σπεύδοντας κατά εκατοντάδες να επωφεληθούν από την πρωτοβουλία τής Γεωπονικής Σχολής να διαθέσει το προϊόν σε τιμή παραγωγού, ήτοι 0,25 ευρώ ανά κιλό ή 5 ευρώ τα 20 κιλά.

Η διάθεση πατάτας Νευροκοπίου και Ανω Βροντούς στις συγκεκριμένες προνομιακές τιμές πραγματοποιείται την Παρασκευή 2 Μαρτίου από τις 11:00 μέχρι τις 15:00, στο προαύλιο του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ. Θα συνεχιστεί και το Σάββατο, 3 Μαρτίου, με τη διάθεση άλλων 50 τόνων, μεταξύ 11.00 και 13.00, στον ίδιο χώρο. Σημειώνεται ότι την Παρασκευή θα μπορούν να αγοράσουν πατάτες μόνο όσοι έσπευσαν να τις παραγγείλουν μέχρι τις 15.00 της Πέμπτης 1ης Μαρτίου.

Οι υπόλοιποι θα μπορούν απλά να παραγγείλουν και αν οι νέες παραγγελίες είναι πολλές, δεν αποκλείεται να «στηθεί» αντίστοιχη υπαίθρια αγορά στο ΑΠΘ και τη Δευτέρα.Οι πατάτες προέρχονται από τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Δράμας (Νευροκοπίου) και Σερρών, με τους παραγωγούς να αντιμετωπίζουν κι από την πλευρά τους την πρωτοβουλία πολύ θετικά, γιατί τα προϊόντα τους διατίθενται απευθείας στον καταναλωτή.
Πηγή: Agrotypos.gr