Κλείσιμο

Παράρτημα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στο Ντουμπάι

Το Dubai Knowledge Village, το Campus στο οποίο λειτουργούν παραρτήματα φημισμένων πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων, όπως του Γέιλ και της Σορβόννης, πρόκειται να φιλοξενήσει το παράρτημα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι το πρώτο ελληνικό πανεπιστήμιο που βγαίνει εκτός συνόρων, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα στην εξωστρέφεια και διεθνοποίηση των ελληνικών πανεπιστημίων.

Οι επαφές ξεκίνησαν μέσω ενός Email της εταιρείας που θα συνεργαστεί για τη δημιουργία του προς το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ενώ ακολούθησαν αλλεπάλληλες επαφές μεταξύ των δύο πλευρών.

Στο αραβικό παράρτημα θα διδάσκονται βιοτεχνολογία, ζωϊκή παραγωγή, ανθοκομεία, αγροτική οικονομία ενώ ιδιαίτερη ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί για το τμήμα υδατοκαλλιέργειας. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο θα στείλει την πρώτη, βασική ομάδα καθηγητών, που θα οργανώσουν το παράρτημα, ενώ προτεραιότητα στις προσλήψεις του υπόλοιπου προσωπικού θα έχουν οι Έλληνες επιστήμονες.

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο αναμένει την έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ώστε να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου, ενώ στόχος είναι η λειτουργία του παραρτήματος να ξεκινήσει την επόμενη χρονιά.


Πηγή: skai.gr