Worldwide Εnergy: ΔΕΗ και ΔΕΣΜΗΕ κλείνουν την αγορά ενέργειας

Για παρατυπίες και παρανομίες από την πλευρά της ΔΕΗ και του ΔΕΣΜΗΕ, προκείμενου να κλείσει η αγορά ενέργειας, έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι της Worldwide Εnergy, της εταιρίας που εξαγόρασε την Εnerga και την Hellas Power.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ΔΕΗ και ΔΕΣΜΗΕ, με την παρέμβαση της Πολιτείας, έκλεισαν την αγορά ενέργειας προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων στη χώρα και ενίσχυσης του κρατικού μονοπωλίου.

Οι εκπρόσωποι της , ενώ όσον αφορά τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο ελληνικό δημόσιο δήλωσαν ότι θα εξοφληθούν στα έπακρο.

Αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ που τους δικαιώνει αξιώνουν πλέον από το ελληνικό δημόσιο επιστροφή χρημάτων της τάξης των 80 εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα που θα επιστρέψουν στους πελάτες των δυο εταιριών.

Τέλος, αξιώνουν με αγωγές στα ελληνικά δικαστήρια και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού χρήματα από τη ΔΕΗ και το ελληνικό δημόσιο που ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια ευρω για ανταγωνιστικές συμπεριφορές, παρανομίες και παρατυπίες σε βάρος τους.

Τέλος υποστήριξαν ότι η μεταβίβαση των δυο εταιριών είναι άθολο νόμιμη, οι πρώην εκπρόσωποι των εταίρων δεν συμμετέχουν στο fund, δεν έχει γίνει εικονική μεταβίβαση, δεν έχει ξεπλυθεί χρήμα από παράνομες δραστηριότητες και όλα αυτά θα τα αποδείξουν στη δικαιοσύνη με γραπτό τους υπόμνημα.
Πηγή: Νίκος Υποφάντης