Β. Καραγιάννη: «Στα νύχια της ποδοσφαιρικής αλητείας το πάρκο (Γουδί)»

Για το γήπεδο του Παναθηναϊκού και το μητροπολιτικό πάρκο στο Γουδί
«Δεν έχουμε τίποτα εναντίον του Παναθηναϊκού, θέλουμε το πράσινο και μας κοροϊδεύουν «ψιλό γαζί» οι άρχοντες μας».
«Όταν έχει πληρώσει το υπουργείο της κυρίας Παπανδρέου τη μελέτη του Πολυτεχνείου και την ενέκριναν και την έβαλαν στο συρτάρι και δε θεσμοθετούν το χώρο για πράσινο, τι άλλο να πω; Και έρχεται η ίδια η υπουργός και λέει ότι «είμαι υπέρ των μικρών αλσιλίων;» Τι κατάσταση είναι αυτή;»
«Πέρυσι 19 Ιουλίου 2003, στέλνω ως Επιτροπή Αγώνα ένα γράμμα, το οποίο δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή, ανοιχτή επιστολή προς τους γιατρούς, τους διευθυντές των τεσσάρων νοσοκομείων και στον κύριο Στεφανή τον υπουργό, τότε είχαμε τον κίνδυνο για τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Αν απαντήσατε εσείς, απάντησαν και αυτοί. Απειλούμεθα τότε από τα σκουπίδια, σήμερα απειλούμεθα από άλλα σκουπίδια, από τους χούλιγκαν».
«Έχουν σπρώξει το πάρκο στα νύχια της ποδοσφαιρικής αλητείας».
«Είναι ανεπίτρεπτο αυτό που γίνεται και από την κυρία Μπακογιάννη. Ο Δήμος Αθηναίων δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον για το πάρκο στο Γουδί και από την κυρία Παπανδρέου και από τον κύριο Βενιζέλο. Παλεύουμε και παλεύουμε και εγώ δεν ξέρω πως, με νύχια και με δόντια για να σωθεί αυτό το πάρκο».
«Η άμεση γειτνίαση του χώρου αυτή τη στιγμή, είναι στη μεριά πίσω από το στρατόπεδο Φακίνου ανεβαίνοντας την Κατεχάκη αριστερά. Και λένε τώρα ότι υπολείπεται η έγκριση του κυρίου Παπαντωνίου. Μα είναι δυνατόν ο κύριος Παπαντωνίου από τη μια μεριά να μας λέει ότι τα στρατόπεδα βρίσκονται εκεί από καταβολής του ελληνικού κράτους; Ότι δε δέχεται τίποτα άλλο, είναι ιδιοκτησία του στρατού και να την προστατεύουνε;»
«Θα ήθελα να μου επιτρέψετε να κάνω μια παραίνεση προς τον υπουργό Πολιτισμού με όλον τον προσήκοντα σεβασμό, είναι καθηγητής, είναι υπουργός Πολιτισμού και είναι ανεπίτρεπτο να βγαίνει στο γυαλί και να τον ακούει το πανελλήνιο ότι είναι έκταση στο χώρο Γουδιού, ας συμβουλευτεί τον κύριο Μπαμπινιώτη. Το Γουδί -έστω και αν ακόμα γράφεται με γιώτα, γιατί εκκρεμεί η υπόθεση στα τοπωνυμία του δήμου Αθηναίων- δεν μπορεί να λέγετε το Γουδί, του Γουδιού, του Γουδίου, έστω αν ο κύριος Βενιζέλος οφείλει το πάχος του στα φαγητά που χτυπάει με το γουδοχέρι μέσα στη γαβάθα του Γουδιού».
Πηγή: skai.gr