Κλείσιμο

ENERGA - HELLAS POWER: Καταγγέλλουν για παρανομία τον ΔΕΣΜΗΕ

Για παρανομία από τον διαχειριστή συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας κάνουν λόγο σε κοινή τους ανακοίνωση οι δύο εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας ENERGA και HELLAS POWER.

Στην κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν ότι ο ΔΕΣΜΗΕ δεν αποδέχεται την απόσχιση του κλάδου ενέργειας και δεν προχωρά στην χορήγηση αριθμού μητρώου στις δύο εταιρείες, δημιουργώντας τους φορολογικά προβλήματα.

Παράλληλα, όπως επισημαίνουν, οι εταιρίες καταβάλουν κανονικά κάθε μήνα τις υποχρεώσεις τους απέναντι στον Διαχειριστή ενώ τα ληξιπρόθεσμα ποσά που απαιτεί ο ΔΕΣΜΙΕ, οι εταιρείες θεωρούν ότι τους τα ζητά παράτυπα και χωρίς τεκμηρίωση.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση ΕΔΩ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, πλέον το αν θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι δύο εταιρείες που πρόσφατα εξαγοράστηκαν από την εταιρεία WORLDWIDE ENERGY LIMITED, θα αποφασιστεί από τον υπουργό αρμόδιο για θέματα Ενέργειας Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι δεν θα αποφασίσει ο υπουργός αλλά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και ο ΔΕΣΜΗΕ.

Πάντως, στους 200.000 καταναλωτές που εμπιστεύονται τις δύο εταιρίες, δεν θα διακοπεί η ηλεκτροδότηση καθώς θα μεταφερθούν αυτόματα στη ΔΕΗ.

Ανεξάρτητα από οποιαδήποτε εξέλιξη, οι καταναλωτές είναι πλήρως εξασφαλισμένοι στην τροφοδοσία με ηλεκτρική ενέργεια επισημαίνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Πηγή: Νίκος Υποφάντης