Κλείσιμο

Γ. Παναγόπουλος: Κάποιοι δεν θέλουν να συζητούν οι κοινωνικοί εταίροι

«Ο διάλογος για τα μισθολογικά πρέπει να γίνει με κάθε δυνατό τρόπο στο φως», δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος μετά την χθεσινή διακοπή των συζητήσεων με τους εργοδοτικούς φορείς από μέλη του ΠΑΜΕ.

Σημείωσε πως «κάποιοι δεν θέλουν να συζητήσουν οι κοινωνικοί εταίροι» λέγοντας πως η τακτική αυτή δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Επέκρινε την στάση του ΚΚΕ λέγοντας πως θεωρεί πως όταν όλα καταρρέουν ευθύνονται όλοι πλην του Κομουνιστικού κόμματος.

Σημείωσε πως στην χθεσινή συνάντηση επρόκειτο να συζητηθούν όλοι οι παράγοντες που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας.

Για «θέατρο του παραλόγου» έκανε λόγο επίσης στο ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος

Πρόσθεσε πως κάποιοι φοβούνται να υπάρχουν στην κοινωνία αξιόπιστοι και σταθεροί θεσμοί που θα συζητηθούν και θα διαμορφώνουν μια κοινή συνισταμένη.

Επανέλαβε ότι θα πρέπει να "παγώσουν" για το 2012 και το 2013 οι όποιες μισθολογικές αυξήσεις, επισημαίνοντας ότι ήδη αυτό γίνεται στην αγορά, μεταξύ εργαζομένων και επιχειρηματιών.

Ζήτησε αυτό να θεσμοθετηθεί να οριοθετηθεί, να μην γίνεται άναρχα ώστε να αντιμετωπιστεί η ανασφάλιστη εργασία.

Ο διάλογος αυτός θα πρέπει να είναι ανοιχτός, ειλικρινής και υπέυθυνος, καθώς αφορά 2,5 εκατομμύρια εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, δήλωσε επίσης στο σταθμό μας ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης.

Σημείωσε ότι «να δείχνουμε ατολμία και να αιφνιδιαζόμαστε για να σταματήσουμε το διάλογο συνιστά δειλία.»

Ξεκαθάρισε ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η κυβέρνηση που απειλεί με πράξη νομοθετικού περιεχόμενου.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή ο γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης «ποιος μπορεί να ελέγξει αν το μη μισθολογικό κόστος θα πάει στην πραγματική οικονομία; Προφανώς θα μπει στις τσέπες κάποιων εργοδοτών.»
Πηγή: Επιμέλεια: Βασίλης Ντέτσικας